Pålegg

Villbringebærsyltetøy med stjerneanis

Bringebærsyltetøy med stjerneanis

Villbringebærsyltetøy med stjerneanis

Det er utrolig flott at bær vokser vilt og utemmet rundt omkring i alle slags farger, smaker og fasonger i vårt vakre land Norge. I år har jeg plukket store mengder villbringebær.  Like ved festningen i Trondheim bugner det av bringebær. Jeg har plukket litt hver kveld i omtrent 14 dager.

Jeg har blant annet laget bringebærsirup, tjukkmelkspudding og her er en oppskrift som jeg anbefaler på det varmeste. Har du prøvd å koke bær sammen med stjerneanis! Første gangen jeg lagde syltetøy med anis var i vinter, skogsbærsyltetøy. Det ble umiddelbart en ny favoritt hjemme hos oss. Ikke uventet funket det like bra sammen med bringebær.

Villbringebærsyltetøy med stjerneanis

Villbringebærsyltetøy med stjerneanis:

  • 500 gram villbringebær
  • ca 250 gram sukker, gjerne syltesukker med pektin, gir et tykkere syltetøy
  • saft fra 1/2 sitron, aller helst økologisk
  • 1 stjerneanis

Kok bærene sammen med stjerneanis omtrent i 7-10 minutter. Sett kjele tilside. Tilsett sukker og rør til det løser opp. Smak til med sitronsaft, og eventuelt mere sukker. Kok opp igjen. Hell umiddelbart over i rene (steriliserte) syltetøyglass. Fyll opp, og ha på lokk. Oppbevares kjølig og mørkt. Ønskes bærene å fryses går det helt fint, men da kan frysepulver tilsettes.

Jeg bruker samme oppskrift når jeg lager vanlig bringebærsyltetøy uten stjerneanis.

Villbringebærsyltetøy 2013

Håper oppskriften på villbringebærsyltetøy med stjerneanis kan friste som pålegg. Selvgjort er velgjort!