Varm chilikakao med krem

Jeg husker når jeg var lita og jeg fikk en kakao med krem i koppen av mamma når vi var på handletur. Jeg var ekstatisk av både glede og lykke. Varm kakao har jeg alltid vært glad i, og det er litt rart å si det, men kakao virker beroligende på meg.

Denne favorittdrikken kommer jeg til å nyte på sene, kalde høstkvelder og i vårsolen.

En stor kopp varm chillikakao med krem

  • Varm 4 dl H-melk med 30 gram hakket odense mørk sjokolade 70%
  • Varm forsiktig på svak varme og rør ut sjokoladen- ikke stress men gi kakaoen tid til å smelte
  • Når det begynner å nærme seg kokepunktet tilsett 2- 2 ½ ss rårørsukker  og 1/5- ¼ ts rød sterk chilli (anbefaler å kjøpe krydder på innvandrerbutikker)
  • Rør sukker og krydder inn og la trekke noen minutter. Jo lengre det får trekke- desto bedre. Kan godt stå en time eller to hvis du absolutt ikke vil drikke den varm- rør av og til og smak til. Husk at kremen mildner chillismaken, og at det handler om å få den perfekte balansen mellom sukker og chilli- så smak deg frem!

Serveres med pisket krem (1-2 dl kremfløte uten sukker), grovrasp odense mørk sjokolade og dryss over litt chilli.

Kan serveres både varm som kald (nesten enda bedre litt lunken).

En perfekt balanse mellom sterk chilli og deilig mild krem.

 

[typography font="Cuprum" size="24" size_format="px"]Ønsker alle en riktig fin lørdagkveld.