Ukemeny

Ukemeny for uke 23/2015

Ukemeny uke 23

Hei og riktig god søndag 🙂

I dag vil jeg skrive litt om ukemeny og hva jeg alltid beregner når jeg lager middagstipsene for en hel uke. Visste du at mindre stress, kortere tid på å lage middag, bedre økonomi og mindre matavfall er noen av fordelene med ukemeny!

Du kan føle deg trygg når du følger ukemenyene på bloggen:

I tråd med kostrådene fra myndighetene:

Hvilket betyr minimum to fiskemiddager i løpet av en uke, hvitt kjøtt, mye grønnsaker, bønner, grove kornprodukter og sunne fettkilder (umettede).

Hverdagsmaten inneholder minimalt med:

Bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, mettet fett, salt og sukker.

Rimelig, enkelt og godt:

Det sies at alle gode ting er tre! Maten fra ukemenyene er stort sett rimelige, enkle å tilberede og selvsagt smaker maten godt!

 

 

– Hverdagsmaten er rask å lage

Til hverdags er middagstipsene som regel kjappe å lage. Alt fra 10- 30 minutter. Fast food but not necessarily bad food!

– Alltid kjøttfri mandag

Det er alltid Kjøttfri mandag på bloggen. Da erstattes kjøtt med blant annet bønner og linser (gode proteinkilder).

– Ekstra god mat og tips til helgene

Det er hva vi spiser i hverdagen som virkelig teller! Til helgen kan du derfor unne deg noe ekstra med god samvittighet. Du får også andre nyttige tips som du ser nedenfor.

Alt du trenger å gjøre er å lese oppskriftene, skrive handleliste og planlegge handleturen. Gjør én storhandel i stedet for mange små, og mandager er ofte den beste handledagen hvis du følger ukemenyene på bloggen. Ukemeny er økonomisk og tidsbesparende.

Lykke til med både planleggingen og gjennomføringen av ukemenyen!

Mandag
Tirsdag
Onsdag

Torsdag
Fredag
Lørdag

 

Søndag
Ukens frokost
Ukens bakst