ANNONSE Kylling

THAI GREEN CURRY

Innlegget er skrevet i samarbeid med Knorr

Thai green curry

Riktig god tirsdag dere 🙂

Det thailandske kjøkken er smaker som jeg alltid har hatt sansen for. Ikke alle liker det like godt som meg- deriblant Stian (min sønn på 25 år). Han har alltid vært småskeptisk når jeg entusiastisk og håpefullt har servert han mat fra østen. Det fånyttes, fordi han liker det rett og slett ikke.

Jeg var ekstra spent på Stian sin reaksjon- denne mandags ettermiddagen vi satt sultne til bords foran rykende varme og velduftende kjeler. Jeg hadde nemlig laget Thai Green Curry- et nytt og spennende måltidskonsept fra Knorr.

Maten smakte nydelig, men jeg lurte selvsagt på hva Stian mente om middagen. Etter noen minutter med småsnakk om hverdagens trivialiteter, jobb og trening, sier han: ”Dette smaker jo kjempegodt, mor”.

Tenk det da, dere! Etter 25 år som skeptiker til thailandsk mat likte Stian endelig én middag! Jeg ble overrasket, men selvsagt mest av alt glad. I tillegg vet jeg, når Stian sier at maten er god, ja da er den virkelig det. Han har en særegen evne til å gjenkjenne skikkelig god mat- også dårlig. Nå vet i alle fall jeg hva jeg skal lage av mat fra Thailand neste gang jeg inviterer han på middag.

Thai green curry med kylling

Knorr lanserer nå et flunkende nytt og meget spennende måltidskonsept som fås kjøpt i tre ulike smaker:

 • Thai green curry
 • Mexican Enchiladas
 • Italian Lasagne Al Forno

Måltidskonseptet passer meg utmerket da de er beregnet for 2 personer, og hjemme hos oss er vi kun to- foruten om Hermine og Kvit-tupp da (kattene våre). Alle rettene er uten kunstige fargestoffer og smaksforsterkere.

KNORR maaltids- kit

Knorr Thai Green Curry måltids- kit inneholder (se bildet ovenfor):

 • Curry paste
 • Tørket chili
 • Thai spice
 • Ris

Freshe og næringsrike råvarer som: kylling, paprika, grønne bønner, løk og en raus mengde kokosmelk må vi ordne. Når det er gjort, så skjer magien ved å tilsette måtids- kitet. Curry paste, krydderblandingen og tørket chili forvandler kjøttet og grønnsakene til et perfekt autentisk middagsmåltid- Thai Green Curry, og alt dette skjer mens risen koker. Her bevarer en altså følelsen over å lage deilig hjemmelaget middag fra scratch 🙂

Knorr Thai green curry

KNORR THAI GREEN CURRY:

 • 250 gram kyllingfilet
 • 2 dl kokosmelk, eventuelt en hel boks (4 dl)
 • 150 gram grønne bønner, grovkuttet
 • 1 løk, finkuttet
 • 1 rød paprika, i terninger
 • 1 ss. olje
 • 2,5 dl vann
Slik gjør du:

Begynn med å tilberede og koke risen.

Varm oljen i en annen kjele og stek kyllingen til den er gylden. Tilsett løk, paprika og stek dette sammen med kyllingen noen minutter. Tilsett curry paste og kokosmelk. La dette koke opp. Ønskes mer væske så kan du gjerne tilsette en hel boks med kokosmelk (4 dl).

Smak til med krydderblandingen. Tilsett grønne bønner og chili. Kok opp og la retten småputre ved lav varme i 5 minutter. Ønskes en mildere styrke, utelat eller reduser mengden chili.

Avslutt gjerne med å drysse over fersk grovhakket koriander.

Thai green curry fra knorr

En liten halvtime senere er altså middagen klar. Veldig enkelt og utrolig digg. Helt tilslutt, middagen for to var såpass mettende at det jammen ta meg var igjen middagsrester som undertegnede spiste til kvelds. Cool, hva! 😉

Knorr maaltidskonsept

Knorr sine tre nye måltids- kit kan nå kjøpes i utvalgte butikker til 39,90 kr (veiledende pris). Pakningene er transparente slik at du kan se både krydderblandingene og innholdet. Les mer om måltids-kitene her: http://creations.knorr.com/no/

Fikk du kanskje lyst til å lage skikkelig digg Thai Green Curry? 🙂

PS: følg med førstkommende torsdag fordi da kommer jeg med en spennende overraskelse!