Godteri og snacks Julekonfekt

SUNNE HONNINGFUDGE MED EKTE LAKRIS

honningfudge med lakris

Superdigge, sunne honningfudge med ekte lakris

Siden jeg var ei lita jente har jeg alltid likt lakris og jeg er av den typen som digger godis- altså en ekte søtmons! Den gang ante jeg ingenting om at hjemmelaget godis kunne lages i en sunn utgave!

For noen år siden tok jeg et dypdykk innen raw food, der jeg lærte noen nyttige prinsipper innen matlagning- spesielt når det kommer til godis. Jeg har vel alltid vært et periodemenneske. Med det mener jeg at jeg får lyst til å utforske et mattema over en gitt periode. Jeg var blant en av de sju første i Norge som fikk sertifiseringen «raw food chef» via en helseklinikk i USA.

Når det gjelder raw snop og kaker så benyttes naturlige søtningskilder. Eksempler på søtning er: dadler, honning, rosiner, tranebær, agave og yacon etc. Dette blandes sammen med nøtter (gjerne i en matprosessor med s-blad til en klebrig masse).

Nøtter og søtning er basen og utifra det kan en lage uendelig med ulike spennende smaker. I dag ble det smakstilsatt både honning og lakris. Nam, nam, nam! 🙂

Oppskriften ble først publisert i MATGLEDE, en e-bok som jeg skrev i sommer. Du kan laste ned boken gratis som du finner til venstre i sidemenyen.

SUNNE HONNINGFUDGE MED EKTE LAKRIS:

(oppskriften gir 25 fudge)

  • 4 dl (220 gram) pekannøtter
  • 3 ss blomsterhonning
  • 1 ts kakaopulver (gjerne raw utgave hvis du har)
  • 6 ts lakrispulver (god kvalitet)
  • 1 ts salt

SLIK GJØR DU:

Tilsett nøtter, kakao, lakrispulver og salt i matprosessoren og blend (s-blad).

Ha i honning og blend til nøttemassen blir klebrig. Smak til med salt, lakris og/ eller kakaopulver.

Legg nøttemassen over på bakepapir. Brett papiret til et kvadrat og kjevle jevnt. Fjern papiret og skjær til kvadratiske honningfudge.

For best smaksresultat dekk til med plastikk og oppbevar fudge 24 timer i kjøleskap.

fudge med honning og lakris

ENJOY! 😉