Andre kaker Festkaker Glutenfritt Marengs- og iskaker Terter & paier

Suksessterte- årets påskekake

 

Suksessterte suksesskakeSuksess med suksessterte!

[fbshare type=»button»]

Suksessterte, suksesskake eller gulkake som mange kaller den i Trøndelag har en karakteristisk deilig og søt gul krem med glutenfri mandelbunn.

En av de 10 beste kakene jeg vet om, og suksessterte er symbol for påsken: solskinnsgul, skjønn og deilig!

Ønsker du å se flere påskefristelser KLIKK HER

Skjermbilde 2015-03-18 kl. 23.38.11

Suksessterte er ikke forbeholdt kun påskehøytiden. Den er et kjent innslag på kakebord både til konfirmasjon, bryllup og dåp.

Ønsker du å bake årets påskekake, så er du på riktig sted. Fordi bedre enn dette blir det neppe!

gulkakeSuksesskake til hoytid

Mandelbunn:

Forvarm ovn på 180 grader

  • 6 eggehviter
  • 250 g melis
  • 250 g malte mandler

Gul krem:

  • 6 eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 2 dl (200 gram) sukker
  • 1 vaniljestang, eventuelt 1 1/2 ts ekte vaniljesukker Klikk HER
  • 150 g romtemperert meierismør

Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter halvparten av melisen. Visp til marengsen er tykk og blank, og tilsett resterende melis og visp den inn.Vend inn malte mandler og fordel røren i en smurt 24 cm kakeform. Stek på nederste rille i ca 30 minutter.

Avkjøl kakebunn.

Den aller beste suksesterten

Slik lager du suksesskrem/ gul krem:

Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.

Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Når kremen nærmer seg 80 grader begynner den å tykne. Rør godt slik at den ikke klumper. I det kremen koker, ta kjelen av varmen og visp godt mens du teller til 30. Hell kremen over i en skål. Dekk med plastfolie som forhindrer at overflaten ikke tørker. Sett kaldt til avkjøling (2-3 timer i kjøleskap).

Når eggekremen er kald, så pisk temperert smør hvitt med en håndmikser. Hell kald eggekrem i smøret og pisk sammen til kremen blir glatt og myk. Synes du kremen ikke blir gul nok (vaniljefrø kan påvirke gulfargen), så er det lov å tilsette litt gul konditorfarge.

suksesskake med gulkrem

Tips før montering:
  • Ønsker du å dekorere kaken med kremen, så ha gul krem i sprøytepose (legg den til avkjøling). Gul krem kan bli raskt varm når kaken dekoreres og kan begynne å renne. Derfor er det smart å avkjøle kremen før dekorering.

Del kakebunn i to like deler (ikke nødvendig), og fordel et tynt  lag med gul krem. Legg kakebunn på toppen. Fordel resterende gul krem.
Forslag til pynt: marsipanegg, sjokoladeegg, marsipanblomster, krokan eller revet sjokolade eller smeltet sjokolade som ringles over kaken i et flott mønster.

Suksessterte med gulkrem

Kos deg med årets beste påskekake. Den smelter i munnen 😉