Pizza & pasta

Spaghetti carbonara med tomatconfit, basilikum og parmesan

Spaghetti carbonara

Jeg og Stian har fått en ny favoritt: kremet spaghetti carbonara med tomatconfit, basilikum og parmesan. Min tolkning av en vegetar carbonara tok knapt 10 minutter å lage. Genialt i en hektisk hverdag. Spaghetti carbonara krever konfiserte tomater og hvitløk som du finner oppskrift på HER. Har du dette, ja da har mange gode alternativer til fabelaktig mat i tiden framover. Konfiserte tomater og hvitløk hever den mest enkle rett til nye smakshøyder. Ett tygg, og du er hekta!

Jeg benytter linguine framfor spaghetti. Forskjellen er at linguine har et bredere tverrsnitt, og jeg synes merket fra Jacobs smaker meget bra. Carbonara er kjent for at sausen skal inneholde røkt skinke, ost og egg. Dette er en vegetarrett, så jeg droppet skinken til fordel for tomater og hvitløk.

Pasta linguine med tomatconfit, basilikum og parmesan:

  • 1,2 liter vann
  • 10 gram salt
  • 150 gram  pasta linguine

Kok opp vann sammen med salt. Kok i maks 8- 8 1/2 minutt. Linguine er nesten al dente. Imens linguine koker så tilbered resten av ingrediensene:

Slik gjør du: sil av vann, og hell linguine tilbake til kjele. Ikke sett kjele tilbake til varmen. Rist kjelen litt for å dampe vekk litt av vann og varme. Tilsett egg, og vend forsiktig inn, og tilsett alle de andre ingrediensene. Vend om (ikke rør for mye). Smak til med salt. Riv parmesan og server straks.

Spaghetti carbonara med tomatkonfit, basilikum og parmesan

Enjoy!