Brød & rundstykker Frokost og lunsj Småbrød

SØTPOTETSCONES

SØTPOTET SCONES

Her i heimen så digger vi søtpotet, og hvem gjør vel ikke det? Tenk at noe som er så søtt og smakfullt er næringsrikt.

For noen dager siden var jeg fysen på noe godt. Så jeg prøvde for aller første gang å lage søtpotetscones- og det med godt hell. Sconesene minnet faktisk litt om krydderkake på smak, og det på tross av at den ikke inneholder sukker, smør eller hvetemel. Det gikk ikke lang tid før alt forsvant- og det må vel bety noe!

Jeg snapet om sconesene før steking, og det var antagelig ikke bare jeg som var litt betenkelig (se bildet nedenfor til venstre). Men, det endte likevel meget bra- som bildet til høyre viser (etter steking) 😉 Følg meg gjerne på snapchat: elinlarsen_net

Skjermbilde 2015-08-05 kl. 07.45.14 Skjermbilde 2015-08-05 kl. 07.44.33

SØTPOTETSCONES

  • 300 gram siktet speltmel
  • 3 ts bakepulver
  • 8 ss sukrin gold
  • 1 ts kanel
  • 160 gram (ca 2 dl) cottage cheese
  • 160 gram finrevet søtpotet
  • 3 små egg  (135 gram)

+ 1 sammenpisket egg, kanel og sukrin gold for pensling og strøssel på toppen.

Forvarm ovn på 250 grader. Tilset speltmel, bakepulver, kanel og sukrin gold i en bakebolle og rør godt. Tilsett finrevet søtpotet og smuldre den godt inn i det tørre (jeg bruker hendene). Tilsett cottage cheese og egg i en annen bolle og visp dette godt sammen. Ha blandingen over til melbollen og rør dette til en fuktigdeig. Ha deigen på et bakepapirkledd stekebrett med litt speltmel. Kjevle eller flat deigen ut i en sirkel der deigen er ca 2-3 cm tykk. Bruke litt mel til hjelp da deigen er litt våt. Del sirkelen i 8 deler. Pensle med egg og dryss over kanel og sukrin gold. Senk steketemperaturen til 200 grader og stek midt i ovnen i 25-30 minutter, til scones er brune, faste og ta på. Avkjøles på rist. Server med noen skiver brunost og deilig jordbærsirup oppskrift HER.

sotpotetscones