Raw food middag og lunch

Vegansk Raw Søtpotetpai

Jeg liker smaken av søtpotet, og da fikk jeg lyst til å lage en raw vegansk rett. Retten er allergivennlig (fri for blant annet nøtter).

Noen tips til de som har allergi:  Erstatt nøtter med bokhvete (gjerne spiret), solsikke eller andre frø og kjerner. Kanskje du tåler en type nøtter, så bruke den.

Denne retten inneholder alle regnbuens farger som vi blir oppfordret til å spise på daglig basis. Rød- tomat, oransje- søtpotet og gulrot, gul- sitron, grønn- avokado og ruccola, blå og lilla- oliven og rød løk, hvit-eple. Det er fargen som er inni grønnsaken og frukten som teller har jeg blitt fortalt. Uansett, denne retten er svært næringsrik- helse i hver bit. .

Til pai bunn
Mild Chilli Avokado Mousse
2 avokado
1 ss grønn chilli
6 ss fersk sitron
1/3 rød løk
litt salt og pepper
Mos til mousse med stavmikser. Smøres et tykt lag på paibunn.

Du behøver:
3 søtpoteter
1 gulrot
1/3 gul løk
1 eple
1 ss rå kokosolje

Jeg lar foodprosessoren min finraspe alt dette, deretter røres alt sammen og blendes godt i foodprossessoren (s-blad) sammen med 1 stor ss rå kokosolje.
Tilsett 3 ts fiberhusk og rør for hånd (binde deigen litt sammen). La deigen stå å trekke i ca 30 minutter. Legg bunnen på parraflex i en fin sirkel, litt tykk (synker under tørking, og dette skal bli pai ikke kjeks, så lag de passe tykk). Settes i dehydrator på 46 grader i en time, skru varmen ned etter en time til 41 grader. La stå i ca 3 timer, snu og fjern parraflex og tørk i ca 7 timer til den er passe tørr, ikke hard, men mere myk. Bruk pizzaskjærer og stykk opp i pai/pizza biter. Neste gang vil jeg tilsette et eple til i oppskriften- få mere den søte og runde smaken, samt litt surt (sitron, appelsin eller lime).

Smør på et tykt lag med mild chilli avokado mousse, tynne skiver av tomat, godt lag med ruccola salat og masse deilig økologisk og steinfrie oliven.
Tips til oliven elskere:
dryss på rikelig med oliven på paien, for det er kombinasjonen med alle ingrediensene som topper smaken perfekt med (masse) oliven. Uten oliven, blir retten litt smakløs. Søtpotetpaien smakte kjempegodt. Enkel å lage- lager seg nesten selv i tørkemaskinen, så det er kun bunnen og avokado moussen som må lages i maskin.

«Søtpotet er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer» utdrag fra bama.no.


Liker du pai og søtpotet?