Garnityr Laks og ørret Salater og småretter Saus & dressing

SOMMERLAKS MED JORDBÆRSALAT

SOMMERLAKS MED JORDBAERSALAT

Sommerlaks med jordbærsalat- en favoritt på sommerhalvåret

Sommerlaks med jordbærsalat passer ypperlig sammen med norske jordbær. Jeg digger sesongens råvarer. Noen favoritter har jeg som så mange andre, og norske jordbær er blant annet en av dem. Korona er yndlingen til mange av oss. Jordbærene er så fantastiske søte på smak, og uten tvil en av de beste i verden! Server disse lubne søte bærene sammen med sommerlaks, og jeg er sikker på at du kommer til å digge kombinasjonen!

I år som i fjor lager jeg jordbærsirup. Det er den aller beste dressingen jeg vet om. Jeg erfarer at jordbærsirup passer til all slags mat: salater, kylling, pannekaker, deserter, kaker, toast og andre godsaker. Prøv den du også, og jeg lover at du kommer til å falle pladask! 😉 I fjor hyllet jeg jordbær en hel uke med spennende oppskrifter som du kan lese om her.

LES OGSÅ BRINGEBÆRSIRUP

Dagens oppskrift er så langt husets og årets favoritt middag på sommerstid. Sommerlaks med jordbærsalat er utrolig god på smak, perfekt balanse med ulike teksturer som bidrar til et uforglemmelig middagsmåltid.

SOMMERLAKS MED JORDBÆRSALAT 4 PERS:

Jeg anbefaler å begynne i rekkefølge oppskriften er listet opp. Sirupen kan med fordel avkjøles en time eller to før servering som gjør middagen supergod på varme sommerdager.

 

Jordbaersirup

JORDBÆRSIRUP:

 • 200 gram norske jordbær
 • 1 ss sukker
 • 60 gram lys sirup- Lyles Golden Syrup
 • 1-2 ss limesaft

Rensk bær og kutt de i skiver. Kok bærene på svak varme sammen med sukker noen minutter- til de blir myke. Hell de over en sil, og press saften ut. Smak til med limesaft. Ønsker du å lage etter en større beholdning så sjekk denne oppskriften.

 

SLIK STEKER DU LAKSEN PERFEKT:

Beregn 200 gram laksefilet per person.

 1. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk med matpapir.
 2. Krydre rikelig med salt og nykvernet pepper på den ene siden. Riktig mengde krydder er viktig for å få frem den gode smaken, og feilen mange ofte gjør er å krydre fisken for lite.
 3. Varm en stekepanne på middels varm.
 4. Hell i olivenolje.
 5. Legg kryddersiden ned i stekepannen.
 6. Krydre den andre siden med salt og pepper.
 7. Stek i maks 2- 3 minutter.
 8. Snu fisken.
 9. Stek fisken 2-3 minutter.
 10. Legg fisken over på et fat.
 11. La hvile i minimum 4-5 minutter.

I hviletiden trekker saftene seg tilbake i fiskekjøttet som gjør at fisken blir saftig. Riktig menge salt og pepper får fram den gode smaken. En god regel når det kommer til steking av kjøtt er at det bør være lik steke- og hviletid.

JORDBÆRSALAT:

 • 200 gram jordbær, delt i 2
 • 170 gram ruccola
 • 2 avokado, skiver
 • 2 mango, i skiver
 • 2 nektarin, i båter
 • krutonger

Kutt frukten opp og vend alt sammen. Det er viktig at frukten er moden for et godt smaksresultat. Server salaten sammen med laks og hell jordbærsirup over.

Laks med sommeralat

NYT SMAKEN AV SOMMER! 🙂