Godteri og snacks

Snickerskonfekt med sukkerfritt karamellfyll

Snickers er en av mine favoritt sjokolader. Kombinasjonen sjokolade, karamell og salte peanøtter er uimotståelig. Orginal snickers er dessverre full av sukker og tilsetningsstoffer som jeg prøver å unngå. Men heldigvis finnes det håp og råd- hjemmelaget snickers som er fri for lumske tilsetningstoffer, og som har et sukkerfritt karamellfyll og naturlige ingredienser. Her deler jeg to av mine oppskrifter og framgangsmåter. Den første er den enkleste. Den andre er mere vrien å lage- men best på smak.

[typography font=»Just Another Hand» size=»30″ size_format=»px»]Oppskrift 1:[/typography]

Lag 1:
Sukkerfritt karamellfyll:

(Les mere HER om hvorfor og hvordan handle på iHerb- fantastiske gode og rimelige ingredienser)

Bland alt sammen godt. Jeg rører lenge og smaker meg fram med riktig mengde salt- skaper den perfekte smaken. Husk etter 3 dager så har smakene smeltet sammen og det smaker deilig karamell.

Lag 2:

 • 35-40 g hakkede økologiske salte peanøtter (alternativ, kjøp usaltede peanøtter og rist dem i en tørr stekepanne og tilsett salt)

Lag 3:

 • 80 g peanøttsmør (rør godt slik at blandingen ikke er klumpete)

Smelt 400 g mørk sjokolade (Odense 70%). Ønsker du å benytte rå sjokolade finner du oppskrift HER. Husk å lage nok hvis du velger denne framgangsmåten. Jeg brukte mørk sjokolade da det er enklest- smelte i vannbad, og sørg for at den er klumpfri og flytende.


[typography font=»Just Another Hand» size=»30″ size_format=»px»]Bildene over: deilig flytende karamell med salte peanøtter og sjokolade- knallgod smakskombinasjon[/typography]

 1. Avkjøl form ved å legge den i fryser. Smelt mørk Odense sjokolade og fyll sidene. Frys igjen til sjokoladen stivner og ha på et lag til med sjokolade. Sjekk at sidene er godt dekket med sjokolade. Jeg kjøpte min form på Traktøren i Trondheim, og den har disse målene: L: 8cm, B: 3 cm og D: 3 cm.
 2. Hell 1 ts (stor) karamellfyll i hver form. Avkjøl.
 3. Fordel peanøttfyllet og hell over 1 ts (stor) med peanøttsmør i hver form. Avkjøl.
 4. Hell over resten av den smeltede sjokoladen. Avkjøl.
 5. Vent minst 2 dager før prøvesmaking- aller helst 3 til 4 dager. Da smaker den aller best.

 

 

[typography font=»Just Another Hand» size=»30″ size_format=»px»] Oppskrift 2:[/typography]

Denne oppskriften er noe vanskeligere og mere klissete å lage enn den forrige- men du og du hvor god den er! Den har et tynt lag sjokolade (den første oppskriften har et tykt lag med sjokolade), masse karamellsmak og deilige knasende peanøtter. Kan en ønske seg mer til helgen!

Lag 1- karamellfyll:
[highlight]Benytter de samme ingrediensene som i forrige oppskrift[/highlight]

 • 10 g lucuma
 • 40 g fettredusert peanøttmel
 • 2-3 ss ferskpresset appelsinsaft
 • 120 g yacon sirup
 • 2 ss palmesukker
 • 1-3 ts salt (smak deg fram under omrøring)

Rør godt og lenge. Slik får smakene komme fram mens en smaker til med salt. For å få perfekt smak, vær tålmodig- rør rundt og smak. Her er riktig mengde salt avgjørende som forrige oppskrift.

 Lag 2:

 • 60 g creamy peanøttsmør

Lag 3:

 • 50 g hakkede salte peanøtter (25 g i hver form)

Omtrent 250-350 g smeltet mørk Freia sjokolade (over 70%)

Slik gjør du:

Det som gjør denne framgangsmåten noe krevende er at fyllet er flytende. Derfor må hvert lag av fyll fryses slik at det er mest mulig stivnet til at en kan skjære/ kutte til snickersbarer. Da kan peanøttfyllet knekke litt, og karamellen kan flyte litt ut. Fortvil ikke, vi lager hjemmelaget konfekt og driver ikke proffesjonelt, så litt særpreg gir sjarm 😉 Husk: øvelse gjør mester, og jo kjappere en tilbereder, mindre søl og knøl. Det kan ta timer før karamellen er stivnet- så vær tålmodig. Selv om karamellen er litt stiv, kan fyllet flyte litt ut. Bruk en kniv til å legge karamellen på plass, og dypp så raskt som mulig i smeltet mørk sjokolade (over 70%). Du ser hvordan HER.

Liker du snickers?

 

[typography font=»Just Another Hand» size=»50″ size_format=»px»]Håper alle har en vakker førjulstid[/typography]