Drikke

Slik spirer du økologisk hvetegress


Endelig er hvetegresset klart for å juices. Jeg sådde kornene for ca 12 dager siden, så det tar lengre tid å få gresset til å vokse på høsten/ vinteren, enn hva det normalt gjør om sommeren (varmt, mye dagslys og sol). Det er gøy at jeg fikk til på første forsøk, og i tillegg så digger jeg smaken av hvetegress. Det som er en liten nedtur er at jeg må kun drikke små shots- det går med mye hvetegress til en shot.


Jeg med min første hvetegressshot.


Hvetegress vokser raskt på noen dager. Slik så gresset ut på den 11 dag. Fått mest kunstig lys, og noen få dager i denne perioden hadde vi sol i Trondheim. Lurer du på hvordan jeg sådde hvetegress så kan du lese mere om det HER.
Etter at hvetegresset hadde stått mørkt (med lokk) i 3-4 dager tok jeg lokket av. Lot det stå i dagslys resten av vekstperioden og vannet etter behov.

Da er det bevist at Omega vert juicer hvetegress. Var litt usikker på dette men heldigvis gikk det greit 🙂

 

Veldig, veldig gult! Men det forandret seg fort.

Etter en uke har røttene vokst seg store.

Lekkert rotsystem! 🙂

Hvorfor valgte jeg å spire eget hvetegress? Jeg har i mange måneder ønsket å å spire hvetegress, men har ikke helt funnet motivasjonen til å gjøre det. Men etter at jeg begynte på raw chef utdannelsen, så får vi hjemmelekser, og da ble det lettere. Trodde i utgangspunktet at det kom til å bli dyrt, for på internett for en kjøpt utstyrspakker til en liten formue. Men jeg fikk tak i gratis økologisk kompost jord til noen som driver et økologisk jordbruk i Trondheim, samt at de ga meg 2 esker å dyrke kornene i. Så total kostnad for meg ble kun hvetekornene som kostet 22 kroner på en helsekostbutikk.

Hvetegress shots sies å være sunt (mineralrikt).  Helseklinikker innen raw food bruker hvetegress i stor skala.

Har du smakt hvetshots?