Glutenfritt Marengs- og iskaker Småbrød

Sjokolademarengs med lakris

Sjokolademarengs med lakris

Løkk med julen 🙂

Jeg popper innom med en fantastisk godbit, som hittil er julens aller beste! Sjokolademarengs med lakris lagde jeg i går formiddag i anledning vi får julebesøk i dag. Det endte opp med at vi spiste alt, og sent i går kveld lagde jeg sannelig en ny ladning.

Tips til deg fra meg: om du har lyst å lage noe eksepsjonelt digg, tro meg, da er det sjokolademarengs med lakris du må lage! Stian sa at dette var som heroin (så himla digg at en blir avhengig), og han ga marengsen terningkast 10! Jeg måtte legge til et utropstegn, fordi dette er den aller første gangen han ga meg en tier. Det sier det meste 🙂

I år fikk jeg den aller vakreste julegaven av dem alle! Jeg ble farmor til lille Tobias på Lille julaften

Farmor og Tobias

Fikk du lyst å lage julens beste godbit?

Sjokolademarengs med lakris:

  • 2 eggehviter (100 gram)
  • 100 gram melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ts lakrispulver (Fine liquorice powder)
  • 100 gram mørk sjokolade (hakket)

Forvarm ovnen på 175 grader varmluft.

Visp eggehvitene til det skummer, og tilsett melis litt etter litt- bruk ballongvisp. Visp til marengsen er skinnende hvit, og tilsett resten av melisen og vaniljesukkeret. Visp godt inn. Marengsen skal være stiv, hvit og glatt. Dette kan ta litt tid, opptil 5- 10 minutter. Tilslutt vispes lakrispulveret inn. Stopp maskinen og vend sjokoladebitene forsiktig inn med en slikkepott. Sjokoladebitene må være såpass små at en kan presse marengsen gjennom en sprøytepose. Ha marengsen i en sprøytepose uten tip, med et nogenlunde stort hull som du klipper til. Form til 8 like store marengser på et bakepapirkledd stekebrett.

Sett stekebrettet midt i ovnen og demp varmen til 100 grader. Stekes i 40-50 minutter- til marengsen er tørr og lett utvendig. Avkjøl på stekebrettet før de legges på rist for videre avkjøling. Marengsen skal være tørr og sprø utvendig, full av sødmefylt sjokolade og lakrissmak innvendig. Gled deg!

Noen råd om marengs:

  • marengs tåler hverken fett eller eggeplomme
  • lik mengde med eggehvite og melis/ sukker
  • pisk eggehvite til skum før sukker haes i- litt etter litt

marengs med sjokolade og lakris

Sjokolademarengs med lakris er noe av det beste jeg har smakt så langt i år, så dette anbefales på det varmeste.

Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller snap: elinlarsen_net

Ønsker deg fortsatt en fin julefeiring ?