Godteri og snacks Raw food sjokolade og godteri

Sjokolade med karamellfyll (sukkerfritt)

I går kveld laget jeg deilig Rå-Godt. Sjokolade med karamellfyll- helt enkelt rått og godt, og selvsagt bruker jeg naturlige ingredienser. Sjokoladen og fyllet er fri for sukker, laktose, smør og gluten. Har du lyst å lage hjemmelaget sjokolade med karamellfyll?

Oppskrift  Sjokolade med karamellfyll 

 Sjokolade
100 g kakaosmør
9 ss rå kakaopulver
1/3 ts salt
1 ½ ss agave (Helios)
1 ts vaniljepulver bourbon
Smak til

Karamellfyll
2 ts lucuma
1 ss peanøttmel (proteinrik, glutenfritt og lite fett)
3 ss yacon (lav GI)
1/3 ts salt

Framgangsmåte:
Sett silikonform i fryser, og la stå i 30 minutter. Lag imens sjokolade (smelt kakaosmør på svak varme, og tilsett resten av ingrediensene- smak til). Lag karamellfyll, og rør godt. Karamellfyll må ha nok salt for å få fram karamellsmaken, men obs, vær forsiktig. Ta fram silikonformen fra fryseren, og hell i litt sjokolade  (like deler i hver form, og vend rundt slik at sjokoladen legger seg på sidene i formen). Sjokoladen stivner raskt pga kulden. Se etter om sjokoladen har dekt sideveggene og etterfyll om nødvendig.
Tilsett mindre enn 1 ts flytende karamell i hver sjokolade, og eventuelt en salt peanøtt. Etterfyll med sjokolade helt i kanten av silikonform, og sett til avkjøling.

Kos deg med sukkerfri karamell som er snill mot blodsukkeret ditt, og antioksidantrik sjokolade som booster ditt immunforsvar. Kan det bli bedre?