Desserter

En uke med jordbæroppskrifter, og den siste er…!

Jordbær og fløte

I en uke har jeg blogget og hyllet vår norske korona jordbær (aller helst fra Lensvik i Trøndelag) som jeg hevder er noen av de beste i verden. Den siste oppskriften er en surprise. Noen av dere lesere mistenker kanskje hva det kan være… eller hva!

Den siste jordbæroppskriften er den enkleste, beste og kansje den mest kjærkomne av dem alle: jordbær med kald fløte, eller server ferske jordbær med ekte hjemmelaget vaniljeis! Enklere og bedre enn dette blir det neppe på en varm sommerdag som vi trøndere har i dag. Det er rett og slett vidunderlig godt, som fremskaffer gode sommerminner hos meg, og en tradisjon som jeg og kanskje du tviholder på, og det med all grunn!

Jordbær og fløte- beste og enkleste jordbæroppskriftSlik gjør du: Skrell korona jordbær, og legg de i en serveringsbolle. Sukre etter smak og behov. La sukker trekke litt, forsyn deg og hell på kald fløte.

Hvorfor skriver jeg spesifikt om jordbærene fra Lensvik? I går var jeg innom flere butikker på utkikk etter Korona fra Lensvik. Flere butikker hadde Korona med de var ikke fra denne bygda i Trøndelag, og bærene manglet den sødmefylte søte gode smaken. Da jeg var innom Gourmet Bunnpris på Tyholt la jeg umiddelbart merke til at de hadde ferske, nyplukkede fantastiske bær. Jeg måtte smake på en jordbær (manglet skilting om hvilke type bær det var). Det var ingen tvil. Jeg tenkte dette måtte være Jordbær fra Lensvik, for de var perfekte.En ekspeditør kom bort til meg og bekreftet min antagelse. Tips til alle trøndere: denne butikken får inn nyplukkede Lensvikbær hver dag etter klokken 12, i tilfelle du ikke ønsker å dra innom Trondheim Torg. Skal en lage god mat, og få de perfekte smakene så handler alt om gode råvarer. Vær kresen, slikt blir det god mat av!

Beste jordbæroppskrift- jordbær og fløte

Nyt de norske jordbærene, og jeg håper denne uken med oppskrifter av verdens beste jordbær har vært lit glede og inspirasjon. Vi kan være stolte av vår egen matproduksjon 🙂

Ha en fin helg alle sammen 🙂