Kylling Salater og småretter

SPRØ SERRANOKYLLING MED HJERTESALAT

sommermat serranokyling

Jeg vet jeg ikke er alene om å like matprogrammer. TVNorges 4- stjerners middag har gledet meg mang en gang. Spesielt interessant er tipsene fra Ole Martin Alfsen og se hans tilberedningsmåter og forslag til rettene deltakerne lager. Et råd fra han har brent seg fast i minnet, og det er fordi han gjentar det ofte. En matrett, spesielt desserter bør ofte ha noe sprøtt- noe som knaser. Jeg prøver stort sett å inkludere dette lille ekstra når det gjelder desserter, men det funker også meget bra til hovedretter.

Tilberedningsmåten til serranokylling gir overflaten en fantastisk sprø, knasende, salt skorpe og kyllingen blir like saftig og smakfull hver gang. Jeg flatbanker kyllingfileter ofte til hverdags. Teknikken forringer ikke sluttresultatet. Flatbankingen bidrar til å redusere steketiden og gir et jevnere stekeresultat (lik tykkelse på kjøttet). Dagens middag er fast food: næringsrikt, kjapt å lage og veldig godt.

SPRØ SERRANOKYLLING OG HJERTESALAT

Beregn per person:

SPRØ SERRANOKYLLING
  • 2-3 skiver serranoskinke
  • 200 gram kyllingfilet
  • litt salt og pepper
STEKT HJERTESALAT:
  • pinjekjerner
  • reddik, løvtynne skiver
  • 1 hjertesalat, deles i 4
  • + jordbærsirup til dressing

SLIK GJØR DU:
Flatbank kyllingfileten ved å dekke til med plast (se fremgangsmåte HER) Krydre med litt salt, pepper og legg noen skiver serranoskinke på toppen. Varm en stekepanne på middels sterk varme, ha i olje og legg kyllingen med spekeskinken ned. Stek i 6-7 minutter, og snu kyllingen og stek videre i 2-3 minutter. La kjøttet hvile med spekeskinken opp (spekeskinken holder seg sprø) i minimum 2-3 minutter. Hviletiden er alltid viktig! I den perioden trekker kjøttsaftene seg tilbake til kjøttet som resulterer til en saftig kyllingfilet. Skjær kyllingen i skiver eller server den slik som den er.

Skjær reddikk i løvtynne skiver. Jeg benytter en mandolin. Vask og tørk hjertesalat. Skjær av stilkfestet og del den 4. Varm en stekepanne. Stek salaten i smaksnøytral olje på middels sterk varme i 3-4 minutter med snittflaten ned. Dryss over litt salt. Snu salaten og stek noen få minutter.

Legg hjertesalat i bunnen av en tallerken med litt pinjekjerner og reddikskiver. Topp det hele med sprø serranokylling og knallgod jordbærsirup, klikk her for oppskrift.

Jordbærsirup har jeg skrevet varmt om ved flere anledninger. Jordbærsirup bør absolutt inkluderes i retten, og den er veldig grei å lage.

Serranokylling med stekt hjertesalatSmart middag til hverdags!

Velbekomme 🙂