Kylling Saus & dressing

SATAYKYLLING TIL HVERDAGS

Sataykylling hverdags

Det er tidlig tirsdag morgen. Noen vil hevde at det fremdeles er natt da vegguret viser kun 4:10. Jeg ble vekket av en aktiv nabo, som romsterte noe fryktelig og holdt det gående mange timer i natt. Jeg ble ikke vekket én gang, men hele tre ganger. Det sies at alle gode ting er tre, men ikke alt er av det gode slaget! Jeg ble både irritert og våken av støyen, så tilslutt valgte jeg å stå opp. Er det noe jeg trenger (som de aller fleste) så er det ro om natten.

Jeg fortviler ikke selv om jeg fikk knappe 4 timer nattesøvn. Jeg kjenner at jeg har vært i dyp søvn, og da er kroppen og hodet uthvilt og rede for en ny dag. Nå nyter jeg dagens første kopp med nytraktet kaffe, og klargjør dagens oppskrift- nemlig Sataykylling av selveste Even Ramsvik. Even var for de som ikke vet det, kjøkkensjef på Ylajali, som hadde én Michelinstjerne.

Jeg digger smakfulle middager som er enkle å lage. Inneholder retten i tillegg en raus mengde grøntfór, så er det bonus. Jeg fant oppskriften på Godt og den var god, med unntak av sausen! Av alle ting så var den tam på smak. Like før servering piffet jeg den opp med både soyasaus og ketjab manis. Da ble det straks mere futt over den.

SATAYKYLLING TIL HVERDAGS FOR 4:

 • 4 kyllingbryst
 • 3 dl couscous
 • 1 rødløk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 bunt vårløk, hakket
 • 2 paprika, terninger
 • 1 pk sukkererter

SATAYSAUS:

 • 3 dl kokosmelk
 • 4 ss peanøttsaus
 • litt soyasaus og ketjab manis
 • salt

GARNITYR:

 • limesaft
 • koriander
 • cashewnøtter

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 250 grader- over- og undervarme.

Kok opp kokosmelk og rør inn peanøttsmør. Smak til med soyasaus, ketjab manis og salt.

Del hvert kyllingbryst i 4 like store deler og fest dem på en grillpinne. Stek kyllingspydene i ovnen, ca 7-10 minutter.

Lag couscous som anvist på pakken. Surr alle grønnsakene i olivenolje. Tilsett couscous og smak til med limesaft og salt.

Sataykylling

Server godsakene med koriander og cashewnøtter. Gjerne litt limesaft over.

Velbekomme! 🙂