Andre kaker Formkaker Sjokoladekaker Sponset innlegg

Saftig sjokoladekake som attpåtil er sunn og proteinrik

Sunn sjokoladekake uten sukker og gluten

Jeg drister meg til å friste med en saftig og sunn sjokoladekake på en ukehverdag 😉

Det skal sies at jeg setter stor pris på sunne kaker og snop så vel som usunne kaloribomber (alt med måte så klart). Når jeg er i moduset av sunnhetsskalaen synes jeg det er kjempegøy å bake kaker som gjør meg bra. Dagens oppskrift er et slikt mirakel: sunn, proteinrik, mineralrik, sukkerfri, glutenfri, saftig og nevnte jeg det aller viktigste god!

Før påske fikk jeg tilsendt flere flotte sponsede produkter, blant annet rå kakaopulver fra Supernature KLIKK HER. I går hadde jeg en banan som var i ferd med å takke pent for seg (brun, overmoden men veldig søt), og jeg tenkte at en kake ville jeg bake.

Jeg benytter rå kakaopulver fordi det har en helt unik smak, og i fremstillingsprosessen er det ikke tilsatt noe for størst mulig grad å ivareta de verdifulle nærinsstoffene som finnes i kakao.

Tips: ha litt rå kakao over proteinrik kjøleskapsgrøt KLIKK HER som smaker kjempegodt.

sunn sjokoladekake

 Saftig sjokoladekake som attpåtil er sunn og proteinrik:

 • 4 egg
 • 130 gram sukrin gold
 • 120 gram mandelmel
 • 40 gram rå kakao
 • 1 1/2 ts bakepulver
 • 1 dl Styrk melk, sjokoladesmak
 • 1 moden banan (mellomstor), mos med gaffel til chunky biter
 • 1 ts vanilje bourbon

Pisk sukrin gold og eggene luftig. Tilsett mandelmel, kakao, bakepulver, krydder og ha det vekselvis med styrk sjokolademelk. Vend inn hakket banan. Banan bør være godt modnet (gir best smak). Hell deigen i en avlang brødform kledd med bakepapir. Stekes ved 175- 180 grader i ca. 45 – 55 minutter midt i ovn. Avkjøl på rist.

Sjokoladekrem med deilig kokos:

 • 130 gram kald kokosmelk
 • 1 ss rå kakao
 • 2- 3 ss yacon eller annen søtning (agave, honning)
 • 6 dråper stevia english toffee (kan utelates)

Benytt kun den tykke kremen i kokosmelken. Ha i søtning, kakao og pisk til du får en deilig krem.  Fordel kremen utover sjokoladekaken. Kaken kan gjerne pyntes med ferske blåbær eller kokosmasse.

sunn sukkerfri sjokoladekake

Kos deg! 🙂