Sponset innlegg Storfekjøtt

Saftig baconburger med cheddar og pommes frites

Burger fra Prima jaeren angus kjøttfe

Saftig baconburger med cheddar, luftige hamburgerbrød, pommes frites i særklasse med aioli er det beste burgermåltidet en kan drømme om! Her er drømmen gjort om til virkelighet, og hver kalori er det verdt!

Dette storslagne burgemåltidet tar litt tid å lage. Her lages alt fra bunnen av. Den ultimate burgeren lages av kjøttdeig som inneholder en viss prosentandel fett, og derfor ikke av karbonadedeig som er fettfattig. Det er fettet som gjør burgeren saftig!

Det aller beste burgerkjøttet kommer fra Prima Jæren utviklet i samarbeid med Meny, med kjøttferasen Angus. Kvernet kjøttdeig enten fra stykningsdelen bog, nakke eller høyrygg. Ulike stykningdeler gjør at fettprosenten kan variere med noen prosent, alt fra 14-18 % fett som gjør den svært saftig.

Unngå å elte farsen for mye og tilsett bare det helt nødvendige. Her skal kjøttsmaken komme frem på sitt beste! Jeg tilsetter kun en eggeplomme litt salt og pepper.  Steker burgeren ca «medium rare» og lar den hvile minimum 3-4 minutter. Hviletiden er viktig, fordi saftene trekker seg tilbake til kjøttet, som gjør burgeren mer saftig.

spostekt bacon
Stekt økologisk tørrsaltet bacon fra Grøstad- vanvittig godt!

Til det beste burgemåltidet krever det beste tilbehøret:

  •  Oppskrift på hamburgerbrød SE HER

Best kjottburger med beste hamburgerbrod

  • Oppskrift på perfekt pommes frites SE HER

Perfekte pommes frites av Heston

Aioli

Om du har fulgt oppskriften på burgerbrødet, aiolien og pommes frites skal pommes frites nå ligge til avkjøling for andre gang. Alle nevnte deler kan lages dagen før.

Skjær opp ønsket tilbehør på burgeren. Jeg hadde salat, rødløk, skivet tomater og brukte ikke dressing. Burgeren med ost og bacon, servert med pommes frites og aioli synes jeg er mer enn nok. Jeg anbefaler en bbq-saus ved siden av.

Burger av Angus kjottdeig fra Prima Jaeren

Saftig baconburger med cheddar for 4

  • 800 gram kjøttdeig Prima Jæren, med 15% fettinnhold
  • ca 4- 6 ts røkt maldonsalt og litt pepper
  • 1 eggeplomme

Bland farsen lett sammen med nevnte ingredienser. Form 4 burgere i lik størrelse, omtrent 200 gram pr burger. Jeg legger de på bakepapir og jevner de til. Hakk burgerens overflate med kniv.

hakk burgerens overflate med kniv

Skal du spise et måltid der alle delene av måtidet er på sitt aller beste så må du fritere pommes frites nå- like før burgerne stekes.

Varm en stekepanne med litt olje eller smør på middels varme og flipp burgerne over. Stek i 3-4 minutter. (kommer an på tykkelsen) Er burgerne tynne må steketiden kortes ned. Jeg former de slik at de passer til bredden på burgerbrødet. Snu og legg umiddelbart cheddar på toppen. Dekk stekepannen med lokk og stek i 3 minutter. Stek samtidig tørrsaltet bacon i en annen panne. La burgeren hvile i 3 til 4 minutter før montering samtidig som bacon hviler på matpapir.

Det beste burgermåltidet

Burgerbrød, salat, rødløk, hamburger med smeltet cheddar, skivet tomat og sprøstekte baconskiver.

Best kjottburger med beste hamburgerbrodInnlegget er skrevet i samarbeid med Meny, Solsiden Trondheim. Menylauget har gitt ut egen kokebok om kjøtt i samarbeid med The Flying Culinary Circus. De anbefaler blant annet kjøttdeig fra Prima Jæren, som er 100 % kvernet kjøttdeig av rasen Angus kjøttfe. Kvalitet og stabilitet er det som kjennetegner kjøttet. Dagens burgeoppskrift er laget med Angus kjøttdeig med 15% fettinnhold.

Menylauget anbefaler

Bon appetit!

saftig burger med cheddar

Følg meg gjerne på → Facebook  ← og → Instagram