Pålegg

Ripssyltetøy 2012

Nå har jeg endelig fått syltet siste rest av bærene fra ripsbærbuskene. Jeg er så heldig at jeg får forsyne meg av naboens busker og jeg benytter meg selvsagt av en slik unik mulighet.

Er ikke alle som er så heldige at de får plukke fra naboens bærbusker, og prisen nå til dags mener jeg er skyhøye. For noen dager siden forlangte en selger 250 kr for litt multer! Jeg sa automatisk :»hææ», fordi jeg trodde jeg hørte feil. Men neida, det var den prisen han skulle ha. Best å komme seg ut i det fri å plukke selv. Gratis bær, herlig naturopplevelse og trim på samme tid.

Jeg plukket litt over 3 kg i går. For 14 dager siden plukket jeg en kilo. Har altså syltet litt tidligere og laget blant annet ripsbærpai med vaniljekrem. Jeg bruker en bærplukker for da går det kjapt å sanke bær, så rensker jeg siste rest og skyller de før koking.

Elins Ripssyltetøy

Pr 500g bær tilsettes 400 gram lys rårørsukker/ sukker
Kok opp bærene under omrøring. Siden det ble mye bær, så koker jeg i tre omganger- slik blir bærene jevnt varm og kokt. Når de har putret til saften siver litt ut, tar jeg bærene av kjelen, og tilsetter sukker. Rør sukkeret inn og kok opp igjen. La småkoke i 5 minutter før de helles over i rene, steriliserte syltetøyglass. Fyll glassene helt opp, og ha på lokk umiddelbart.

Oppbevares kjølig og mørkt.

Ønsker deg en riktig fin dag 🙂