Raw food middag og lunch

Raw spaghetti med deilig karrisaus og ris

Etter at jeg var innom Helt Rå og spiste en karrigryte i helgen ble jeg inspirert til å lage min egen variant. Jeg la Cashewnøttene i bløt i går formiddag, så laget jeg sausen på kvelden. Små brokkoligbuketter masserte jeg inn i sausen. Hadde i resten av ingrediensene som var rød løk, squash (spaghetti) slik at det god-gjorde seg i sausen i natt.. Slik ble dagens supersunne middag:


Ris: 3 små pastinakker rives i foodprossessor, tilsett 1- 2 ss rå kokoslje, 1-2 ss ekstra virgin olivenolje, pittelitt salt, god neve hakket koriander. Røres godt sammen. Jeg er allergisk mot pepper og paprikapulver, men tror det smaker ekstra godt med slikt krydder. Smak til! Risen skal bli litt klebrig av væsken, så tilsett nok!


Karrisausen laget jeg i hodet og har ikke noen eksakt oppskrift. Men alt er ganske enkelt bare en våger å by på seg selv på kjøkkenet.

Ca Karrisaus:
3 dl bløtlagte cashew, hurtigbendes sammen med 5 ss fersk sitronsaft, litt vann, salt, masse karri. Jeg elsker Vitamixen min for den hurtigblender maten, og denne sausen fikk en fantastisk konsistens 🙂 Bruk pepper og jeg tror litt fersk chilli topper smaken perfekt. Dessverre er jeg allergisk mot nattskyggeplanten. Elsker pepper, paprika, tomat og chilli, så jeg må virkelig anstrenge meg for å unngå de DEILIGE ingrediensene.


Liten enkel og sunn forrett: Fine staver med gulrøtter på en seng av spinatblader. KNAS KNAS 😀

Dette er en veldig enkel middag å lage. Det som behøves er å legge nøttene i bløt, resten er å blande ingrediensene. For å få en slik fin form på risen så var jeg innom Clas Olson i går- kostet 39 kr for to ulike størrelser. Har lenge tenkt å kjøpe, og nå ble det. Maten ser så mye freshere ut når en pynter den med former, og kutter maten i ulike lengder og fasonger.

Liker du karrigryte?

 

Ønsker deg en strålende kveld, og husk at du er verdifull ♥