Godteri og snacks Raw food sjokolade og godteri

Pekankuler med sjokoladetoffee

God søndag. Håper du har hatt en fin og avslappende helg. Jeg har vært i «sjokolademodus», og funnet på nye deilige oppskrifter. Hvem elsker ikke sjokolade, og det beste av alt dagens oppskrift er sunn og lett å lage. Visste du at mørk sjokolade blir betegnet som en grønnsak! Les mere om det HER.
Mens jeg lagde disse raw godiskulene fikk jeg besøk av fru pus.
Lyst å lage disse godiskulene?  Tjhoooo, her kommer oppskriften:

Pekankuler med sjokoladetoffee- Ekte raw godis!

(Farget skrift er direkte linker til produkter du får kjøpt på iHerb).
Du trenger til sjokoladetrekk:

Rør til det blir klumpfritt.

Pekankuler:

Slik gjør du:
Kjør fyll til pekankulene i matprosessor til det er klumpfritt men en klebrig og sammenhengende nøttedeig. Form like store pops (kuler), og stikk slikkepinner i. Sett til avkjøling (frys i 1-2 timer). Dypp pekankulene i det raw sjokoladetrekket. Sjokoladen stivner rimelig raskt, dypp en eller flere ganger.

Avkjøl litt og kos deg.
En liten bit mørk sjokolade er godt for immunforsvaret ditt. Den sjokoladen jeg lager er til og med sunnere enn den mørke du får kjøpt på butikken (den er kun 70% mørk og inneholder sukker). Hjemmelaget sjokolade kan en velge bort sukker og tilsette sunne ingredienser. Min sjokolade er: 100% mørk sjokolade, økologisk, fri for sukker, og andre ingredienser som kan være uheldig for helsen. I denne oppskriften har jeg ikke brukt kakaosmør, så da er den fri for mettet fett. Det er sant at kokosolje inneholder mettet fett, men det sies og hevdes så mye om det er sunt eller usunt.

 Enjoy!