Raw food kaker og cupcakes

Raw Jordbærkake med vaniljekrem

Jordbærkaken er delicious, og er en riktig lekker festkake. Jeg elsker smaken av jordbær, og da må en finne på oppskrifter der en får benyttet disse lekre bærene.

Jordbærkaken er 100% naturlig (fri for sukker, smør, gluten, laktose, egg, gjær etc- allergivennlig, untatt nøttene), og et kakestykke hver dag kan en spise med  god samvittighet. Kaken inneholder mye næring, er smakfull og veldig god. Kan det bli bedre?Vakkert skue og en nytelse for smaksløkene.

Bunn

  • 4 dl vasket mandler (best resultat- la nøttene ligge til bløtlegging noen timer)
  • 6 ferske dadler (kjøpes på innvandrerbutikk)
  • 2 ts vaniljepulver bourbon
  • klype salt (smak deg fram- salt fremhever smakene)

Kjøres godt i foodprossessor til nøttebitene er små/ delvis melet og bunnen er klebrig. Helles over i en rund kakeform som er smurt med kokosolje. Trykk bunnen jevnt ned i kakeformen.

Vaniljekrem

Blend (hurtig) til fyllet blir kremete. Smak til. Tilsett tilslutt 3-4 ts lecithin og blend inn. Hell 2/3 av vaniljefyllet på kakebunnen. Resten av fyllet 1/3 lages jordbærfyll. Avkjøl.

Jordbærfyll

  • 1/3  vaniljekrem
  • 200g lett tinte jordbær

Blend alt godt. Helles over vaniljekremen på kaken. Avkjøl.

Jordbærsaus

Raw Strawberry cake-> en fantastisk smaksopplevelse.

SLIK GJØR DU:
– BUNNEN: Kvern alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en klebrig nøttebunn (lite med nøttebiter). Klapp bunnen ned i ei rund kakeform (diameter 21 cm).
-Vaniljekrem: Har du en hurtigblender (vitamix) får du en flott krem. Hvis ikke mal cashewnøttene godt, og blend alt godt sammen så du skaper en kremig konsistens. Tilsett tilsutt lecithin når du har den riktige smaken og konsistensen, og blend godt. Hell 2/3 av vaniljekremen på kakebunnen, og avkjøl.
-Jordbærfyll: 1/3 av vaniljekremen blendes sammen med resten av jordbærfyllet. Avkjøl til du ser at fyllet stivner litt til, og hell det over kaken.
-Jordbærsaus:Rør godt i foodprossessor til alle klumpene fra jordbærene er borte. Avkjøl litt i kjøleskapet til sausen stivner litt, og hell et tynt lag over kaken. Skjær ferske,aller helst norske jordbær i skiver og pynt, og dryss litt kokosmasse.


Håper kaken faller i smak!

Jeg har fått flere tilbakemeldinger i ettertid fra lesere at kaken kan godt fryses. Endel lesere hevder at denne raw jordbærkaken er en av de beste kakene de noensinne har smakt. Dette er litt av en tilbakemelding, og det er svært hyggelig å høre at oppskriften falt i smak.

Håper at jeg kan inspirere og vise at det er mulig å lage sunne samtidig smakfulle og gode kaker.


Er du kakemons?