Garnityr Svinekjøtt

Pulled pork- langtidsstekt svinenakke

Pulled pork- langtidsstekt svinenakke

Pulled pork langtidsstekt svinenakke
Pulled pork med coleslaw og hamburgerbrød

Pulled pork er langtidsstekt svinenakke som resulterer i et særdeles mørt, saftig og smakfullt kjøtt. Svinekjøttet rives fra hverandre «pulled». Pulled pork er en ny mattrend i Norge som opprinnelig kommer fra Amerika.

Kort fortalt:
Mariner en svinenakke (med flesk) aller helst 4- 6 timer. Langtidsstek svinet på lav varme. Dette er minimalt med arbeid men det krever tid. Gjør som meg og stek svinet om natten eller tidlig om morgen før du drar på jobb. Kjekt å komme hjem igjen til en spiseklar middag etter en lang og flott arbeidsdag!

Pulled pork er en amerikansk bbqrett som anbefales tilberedt på grill. Jeg er ikke den flinkeste når det kommer til langtidsgrilling fordi det krever både presisjon og kunnskap. Derfor har jeg laget pulled pork i «husmorutgaven». Stekt i ovn. Veldig enkelt og ujålete for sånne som meg.

Grilling i stekeovn funker bra. Jeg har laget pulled pork endel ganger og deler nå min beste oppskrift.

[fbshare type=»button»]

pulled pork saftig og godt svinekjøtt
Pulled pork- saftig og digg svinekjøtt

 Elins husmorutgave av pulled pork:

  • 1,2 kg svinenakke med flesk uten ben
  • 6 ss heinz tomat ketchup
  • 2 ss mørk muscovado sukker
  • 2 ss dijon sennep
  • 2 ss worchestersaus
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver (liker du ikke chili, tilsett deretter)
  • 3 fedd hvitløk, knust og finhakket
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt og nykvernet pepper

Lag og bland marinade og smak til. Marinaden smaker litt sterk chili. Det ferdige resultatet som er omtrent 8 timer senere vitner om perfeksjon. Gni svinenakke godt inn og mariner minimum 4 timer. Jeg marinerte i 6 timer. Forvarm ovnen på 110 grader. Ha svinenakken i ildfast form med marinaden over. Hell 3 dl eplemost i formen. Sett et steketermometer på den tykkeste delen. Dekk med folie (kjøttet holder seg saftig). Jeg har stekt pulled pork uten folie og eplemost. Men tildekt svinenakke med eplemost i bunnen av ildfast form ga det beste resultatet.

Langtidsstek til termometer alarmerer eller viser oppnådd kjernetemperatur 86 grader. Steketiden tok litt over 8 timer. Forrige gang jeg lagde pulled pork veide svinenakken 1,8 kg, og da trengte svinet litt over 10 timer i stekeovn. Skrap av marinaden, og hell den over sammen med kraften i en kjele (ca 5 dl). Kok til kraften er halvert mens kjøttet hviler i minimum 15 minutter. Bruk to gafler og riv kjøttet fra hverandre. Når kraften er halvert helles kraften over kjøttet. Smak på kjøttet før kraften tilsettes. Om du liker det best uten kraft kan du droppe kraften.

Pulled pork servers med burgerbørd, coleslaw og bbq saus. Er ikke sikkert at bbq saus er nødvendig, men hjemme hos oss serverer vi med. Coleslaw anbefales tilberedt dagen før, og oppskrift finner du HER.

pulled pork langtidsstekt svinenakke

Etter endt steketid, la kjøttet hvile

pulled pork stekt svinenakke.psdSett to gafler i kjøttet

pulled pork langtidsstekt saftig svinenakke.psd

trekk/ riv kjøttet fra hverandrepulled pork langtidsstekt mør svinenakke.psd

del kjøttet rikelig opp, bruk god tidpulled pork langtidsstekt saftig og mør svinenakke.psdNår hele svinenakken er godt «pulled» hell resten av saus/marinade over og vend inn

pulled pork med burgerbørdLegg rikelig med pulled pork på hjemmebakt burgerbrød, enten fine eller grove eller glutenfrie

pulled pork med coleslaw

Toppes med bbq-saus og rikelig med hjemmelaget coleslaw

Pulled pork

Dette smaker utrolig godt. Måltidet er beregnet for 5-6 personer.

Pulled pork serveres tradisjonelt sammen med coleslaw, hamburgerbrød og bbq-saus. Har du ikke burgerbrød så prøv med ristet brød toppet med samme tilbehør. Det funker særdeles bra.

snapchat

Følg meg gjerne på → Facebook ← og → Instagram