Pizza & pasta

Pizza Margherita

Eltefri Pizza Margherita

Ingen tvil om at jeg digger pizza og jeg er temmelig sikker på at jeg ikke er alene om dette! 😉

Har du noen gang prøvd eltefri pizza? Det er så enkelt og så godt, spesielt digg med dette pizzafyllet: hvitløk- og tomatkonfit (som jeg laget en ny ladning av i forrige uke). Store ord kanskje, men sjekk selv ved å lage den berømte Margherita som jeg garanterer er saftig og snasen- lik orginalen så klart!

Ofte lager jeg pizzadeigen ut i fra denne oppskriften:

ELTEFRI PIZZADEIG (3 porsjonspizza):

  • 400 gram mel
  • ½ ts (2 gram) tørrgjær
  • 1 ½ ts salt
  • 300 gram vann- litt over 3 dl

Rør det tørre sammen, og rør inn vann. Deigen skal være klissete, men ikke flytende. Dekk til med plast. La deigen heve i romtemperatur i 10- 18 timer. Se DENNE linken hvis du lurer på hvordan bake ut en eltefri pizza. Jeg studerte denne video av Jim Lahey som er geniet bak no knead= eltefri bakst, og jeg skjønte etterhvert hvordan behandle deigen riktig ved utbaking.

Har du glemt å lage eltefri pizzadeig så fortvil ikke! KLIKK HER så har du en oppskrift på orginal pizzadeig som du kan lage med det samme. Bedre pizzadeig skal du lete lenge etter! Oppskriften anbefaler hevetid på 6 timer, men det går helt fint at den hever i 3-4 timer. Men jo lengre deigen får godgjøre seg- desto bedre resultat 🙂

Supersaftig Pizza Margherita

Etter 10-16 timer er små bobler i deigen som betyr den fermenterer, og den er nå fluffy og fin. Legg mel på bakeplate og på pizzaspade. Forvarm ovn på 300 grader med en pizzastein inni. Har du en varmere ovn så sett den enda høyere. Legg deigen på melet bakeplate, og del deigen i 3 like deler.

Bruk hendene som vist på video og tøy og strekk deigen i kantene- i en sirkel. Strekk den litt lengre enn du behøver og legg den rett på melet pizzaspade. Det tok meg knapt 30 sekunder å lage en pizzaform- mon tro hvor lenge en kjevler for å få et godt resultat! Når du først legger på fyllet så vær rask. Saften kan trenge gjennom og kan «lime» seg fast til pizzaspaden som gjør det vanskeligere å skyve pizza over til steinplate. Derfor ha alt fyll klart foran deg når du først har på pizzafyll.

Løvtynn Pizza Margherita

Margherita 3 pizzabunner:

  • 15-18 hvitløksfedd+ 6-8 ss olje (confit) mos og gni jevnt fordelt på pizzabunnene (tips, form en pizza, ha på fyll, stek og lag deretter nr 2 osv)
  • 1 mozarella buffalo rives i biter og fordeles jevnt på 3 pizzabunner
  • fordel jevnt med tomatconfit (riv tomater i biter og ha litt av oljen på pizza)

Stek pizzabunn på steinplate i noen minutter (til den blir litt gylden). Rett før servering riv parmesan, legg på ferske basilikumblader og dryss over litt god olivenolje.

Pizza Margherita

Enjoy!