Andre kaker Festkaker Kremkaker Marengs- og iskaker

Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og ferske bær

Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og ferske bær

Pavlova 17 mai kake

Årets 17- mai kake er en fornøyelig smaksopplevelse. Jeg er sikker på store og små, ung som gamle vil spise kaken med iver og feststemt glede på nasjonaldagen. Dette er kaken over alle andre kaker, som passer ypperlig til feiring av store og små begivenheter og andre festligheter.

[fbshare type=»button»]

Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og bær

Pavlova med appelsinkrem er en nytelse som er vel verdt og prøve. Perfekte smaker og konsistens.

Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og ferske bær:
Pavlova:
 • 5 eggehviter
 • 300 gram sukker
 • 1 1/2 ts maizena
 • 1 ts klar eddik 7 %
 • 1 ts vaniljesukker

Forvarm ovn på 180 grader varmluft. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt under pisking til sukkeret blandes inn godt.  Bruk enten glass- eller metallbolle (ikke plastikk) når marengs piskes. Pisk tilslutt inn maizena, eddik og vaniljesukker. Tegn 2 sirkler på 2 bakepapir på 24-26 cm (jeg brukte en av mine kakeformer som mal til å tegne en jevn sirkel), og legg de to bakepapirene på to stekbrett. Fordel marengsen likt. Sett brettene i ovn og skru ned varmen til 160 grader. Bytt plass etter 30 minutter og stek videre i 30 minutter. Total steketid en time. Slå av varmen, og la de avkjøles i ovn.

[fbshare type=»button»]

Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og sommerens bær

[fbshare type=»button»]

Dette er første gangen jeg har laget appelsincurd, og definitivt ikke den siste!

Appelsincurd:
 • finrevet skall av 1 1/2 appelsiner- bruk zesterjern
 • 6 eggeplommer
 • 1,5 dl ferskpresset appelsinjuice
 • 2 ts ferskpresset sitronjuice
 • 1,5 dl sukker
 • 1 knivsodd salt
 • 4-5ss  kaldt Tine usaltet meierismør

Tilsett alt unntatt smør. Varm blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Viktig med svak varm- unngå eggerøre. Rør hele tiden, og kok på svak varme i ca 8-10 minutter.

Ta kasserollen av platen og avkjøl litt før smør tilsettes, litt etter litt under omrøring. Smør skal være kaldt. Rør inn smør til det smelter før mer tilsettes. Avkjøl.

Karameliserte hasselnøtter:
 • 80 gram sukker
 • 120 gram hasselnøtter

Rist hasselnøtter i ovn på 150 grader omtrent i 15 minutter. Gni nøttene mot hverandre, slik løsner skallet. Ha nøttene i en tørr stekepanne. Rist dem i omtrent ett minutt, og tilsett sukker. La sukker smelte forsiktig og rør rundt underveis. Når det har fått en farge av lys karamell, ta det av platen. Legg blandingen på bakepapir og løsne nøttene litt fra hverandre. Når det er litt avkjølt grovhakk.

Karameliserte hasselnøtter

Appelsinkrem:
 • 6 dl Tine kremfløte
 • 3-4 ss sukker

Pisk krem lett og luftig sammen med sukker. Ikke piskes for lenge. Når kremen kan snues opp-ned uten å renne er den ferdig. Vend inn forsiktig avkjølt appelsincurd.

Slik pynter du årets festkake Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og sommerens bær:

Slik pynter du pavlova copy

Ha et jevnt lag med appelsinkrem på pavlova (bunn 1). Alt må være avkjølt. Dryss godt med karameliserte nøtter og forskjellige bær. Legg bunn nr to oppå. Press litt ned- slik at den ligger stødig. Legg klasevis med bringebær og blåbær. Dryss resten av nøttene mellom bærene. Skiv hele jorbær, og press de litt til side (blir fine på skrå). Ha på moreller, dypp gjerne flere store jordbær i melis (blir hvite, og ha de midt på kaken). Avslutt med å legge hele physalis, og dryss litt melis over.

Pynt årets festkake  med bærene som er og få tak i: physalis, jordbær, blåbær, og bringebær.

Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og sommerens bær fb

Festkaken serveres og passer ypperlig i andre festligheter og store begivenheter.

[fblike url=»https://www.facebook.com/pages/elinlarsennet/153211728108923?ref=hl» style=»standard» showfaces=»false» width=»450″ verb=»like» font=»arial»]

Pavlova med appelsinkrem og sommerens bær

EN meget elegant oppskrift på minipavlova med deilig lemonfrosting, jordbær og krokan (lettere å spise, servere og oppbevare enn den tradisjonelle pavlovakaken)

Følg meg gjerne på →  Facebook ← og → Instagram