Laks og ørret Pizza & pasta

PASTA MED PESTO OG STEKT LAKS

Pasta med pesto og stekt laks

pasta med laks og pesto

Da er jeg ferdig med siste arbeidsuken og jeg erklærer herved ferien som et faktum, og unner meg selv noen late dager (før studiestart 22 august). En herlig middag unner jeg meg også på denne tirsdagen. Tenk at kalenderen allerede har tippet over til august måned. Altså kun 20 dager til studiestart, så nå skal jeg ligge paddeflat i vannkanten- antagelig i fjæra på Lade. Kjenner jeg meg selv alt for godt at det blir en realitet. Jeg trives rett og slett ikke å slikke sol på min voksne dager. Trivdes med soling for 20 år siden, men det er altså historie. Nå liker jeg å bevege kroppen, så jeg planlegger noen turer i skog og mark. Deilig, deilig, og så atter deilig blir det vettø!

I dag blir det altså enkel og deilig middag. Jeg blir aldri lei av denne smakskombinasjonen. Den er jo populær og kjent for matglade folk- som meg og jeg antar at du også havner i den kategorien siden du leser en matblogg i gitt øyeblikk! 🙂 Pasta med pesto og laks er en innertier og vi sier så enkelt som tommel-opp!

hjemmelaget basilikumpesto

PASTA MED PESTO OG STEKT LAKS, 4 PORSJONER:

HJEMMELAGET BASILIKUMPESTO:
 • 1 potte med basilikum
 • 40 gram pinjekjerner, ristede
 • 40 gram finrevet parmesan
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 1 dl olivenolje
 • salt og pepper
 • ca. 1/2 sitron (saften)

Blend/ mos alt sammen til den teksturen du ønsker. Pesto er vanligvis litt grøtete. I dag mikset jeg basilikumpesto til den ble sausete som passet perfekt til å vende inn i min hjemmelagde pasta. Smak til med salt, pepper og en skvis sitronsaft.

PASTA TAGLIATELLE:
 • beregn pasta for 4 porsjoner
 • vann
 • salt

Følg anvisning på pakken.

STEKT LAKS:
 • 4 laksefileter
 • olivenolje
 • salt og pepper

Vask, skyll og tørk laksefiletene. Krydre med salt og pepper og stek på middels sterk varme, 2-3 minutter på hver side. La filetene hvile 3 minutter før servering.

STEKTE SUKKERERTER:
 • pk sukkerter
 • olivenolje
 • salt

Snitt sukkerertene på skrått. Varm en stekepanne og tilsett olivenolje. Stek sukkerertene til de begynner å få farge og smak til med litt salt.

pestopasta

Legg pasta på tallerken og fordel sukkerterne og en raus mengde basilikumpesto.

pasta med hjemmelaget pesto og stekt laks

Vend pesto godt inn i pasta.

pestopasta med laks

Legg stekt laks på toppen og server maldonsalt ved siden av.

Liker du pasta, pesto og laks?

 

snapchat

Følg Elin Larsen på Facebook og Instagram