Garnityr Pannekaker + Saus & dressing

Pannekaker med jordbærsirup

Pannekaker med jordbærsirup

Pannekaker med jordbærsirup- barnas favorittmiddag

God morgen dere 🙂

Jeg tror mange serverer sirup til pannekakene. Jeg vil derimot slå et slag for superfrisk hjemmelaget jordbærsirup til barnas favorittmiddag. Ekstra digg blir retten selvsagt om du serverer sprøstekt bacon til. Nam!

LES OGSÅ SPRØSTEKT BACON I OVN

Jeg digger jordbærsirup som tar kun noen få minutter å lage. Jordbærsirup er anvendelig til mange forskjellige matretter, som salater, topping på granola/ havregryn, kakefyll i kremkaker og  jorbærfrosting/ glasur etc. pannekake med jordbærsirup

Dette er en enkel og ujålete pannekakeoppskrift, som er lett å lage. Når jeg stekte pannekakene så brukte jeg ghee (ikke nødvendig, men stek da med usaltet smør). Jeg hadde laget litt på forhånd, det er klaret usaltet smør som er varmet opp på meget svak varme. Melkeproteinet faller til bunn i kjele (det hvite) og skilles fra det flytende (gule)=  ghee. Ghee tåler høy temperatur, slik unngår en brunsvidd panne under steking. Pannekakene skal stekes på middels varme, og jeg brukte en liten spiseskje ghee i stekepannen for hver lapp.

Jordbærsirup

Pannekaker med jordbærsirup:

Jordbærsirup (6 dl):

  • 600 gram korona jordbær (gjerne frosne bær)
  • 3 ss sukker
  • 250 gram lys sirup- Lyles Golden Syrup
  • limesaft

Benytter du ferske bær så rensk jordbærene og skjær de i skiver. Kok bærene på svak varme sammen med sukker noen minutter- til de blir myke. Hell de over en sil, og press saften ut. Tilsett sirup og varm til kokepunktet, og smak til med limesaft. Helles over i sterilserte rene flasker og oppbevares kjølig. Jordbærsirupen smaker fantastisk etter 3-5 dager. Oppbevares kjølig. Holdbarhet ca. 3 måneder.

Pannekaker med bær toppet med jordbærsirupPannekaker (8 lapper for 2 pors)

  • 4 egg
  • 260 gram mel
  • 3 dl melk
  • 40 gram sukker
  • 6 ss smeltet smør

Ha mel i en bolle og lag en fordypning. Ha i sammenpiskede egg og visp godt med en ballongvisp. Visp inn resten av melk, sukker og smør. La svelle i 20- 30 minutter før steking.

Pannekaker med jordbærsirup

Jeg stekte serranoskinke på middels sterk varme og la på matpapir (renne av fett, og slik blir de crispy). En god kontrast mot den myke pannekaken. Sistenevnte er selvsagt ikke nødvendig da pannekakene er friske med denne deilige sirupen laget av norske jordbær.

Pannekaker med ferske bær og jordbærsirup

Serveres med ferske bær, sprøtt bacon toppet med deilig jordbærsirup.

Frister dagens middagstips da dere? 🙂