Frokost og lunsj Salater og småretter

Ostesmørbrød med chevre og sprøstekt prosciutto skinke

Ostesmørbrød med chevre og sprøstekt prosciutto skinke

Crispy blingser med chevre, urtemajones, sprøstekt prosciutto, rød løk og sist men ikke minst et tykt lag av ekte hjemmelaget tomatketchup. Aiiiii, kan det bli bedre!

Crunchy ostesmørbrød med chevre og prosciutto skinkeAlle liker vel ostesmørbrød! Det er enkelt, godt, og kan heldigvis varieres i alle slags tenkelige former. Før i tiden var det fast rutine med norwegia, ketchup, grillkrydder, og noen ganger skeiet jeg ut med en blingse skinke eller pepperoni. Vel, den tiden er forbi, og nåtidens ostesmørbrød har en eksperimenterende twist som åpner opp mulighetene til så mye mere enn tidligere!

Ostesmørbrød i denne varianten er rett og slett knall godt! Ingen blyghet fra min side- tvert imot. Hadde jeg hatt mere sennepsurt, skulle jeg ha laget mere av denne majonesen (passer til langt mere enn kun denne retten).

Crunchy ostesmørbrød med sprøstekt sprøstekt prosciutto skinke og chevre

Forvarm ovn på 220 grader.

Jeg begynte å lage en urtemajones:

  • 4 ss majones- 40 gram
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss finhakket vårløk
  • 4 store ss grovhakket sennep urt (kun blader)
  • litt salt og pepper

Rør alt sammen, og smak til.

Urtemajones

Stek 4 skiver prosciutto skinke  på middels sterk varme i stekepanne med olivenolje i. Legg på matpapir til tørking, mens skivene grilles i ovn.

Skjær [abbr title=»Har du ikke Omega-3 brød, så bruk det du har»]4 skiver med Omega-3 brød[/abbr], og smør to av de med Chevre naturell (ikke vær grådig). Stek skivene i forvarmet ovn på 220 grader. Stek til skivene har fått en sprø og crunchy skorpe.

Smør to av skivene med hjemmelaget tomatketchup, legg skivet rødløk, godt lag med urtemajonesmajones, og legg den andre skiven med ost på.

Ostesmørbrød med sprøstekt prosciutto skinke og chevre

Velbekomme 🙂