VELKOMMEN TIL ELINS MATBLOGG!

Jeg heter Elin, er 48 år gammel og bor på Kattem i Trondheim. Jeg har i perioder hatt stor interesse av bakverk og matlaging og av den grunn startet jeg altså å dele mine matoppskrifter på internett. Jeg husker fra min spede barndom at faget heimkunnskap fascinerte meg, spesielt var barnet i meg glad i søte bakverk. Jeg var ofte rask med å repetere dagens oppskrifter som jeg lærte på skolen. Jeg fant fram ingrediensene, målte og veide opp, prøvde meg frem, feilet, eksperimenterte, knekte «koder» og lot barnets genuine nysgjerrighet i meg få prøve seg frem. En slik tilnærming fører ofte til økt kunnskap, mestring og glede. Min mamma var selvsagt glad for at jeg fant tidlig interessen for matlaging som i voksen alder er blitt én av mine mange hobbyer. Mamma skrøt uhemmet av meg når jeg tryllet frem de «saftigste bakverk». De gode lovordene gav barnet i meg selvsagt stor mestring og økt motivasjon til å vedlikeholde min interesse for baking. Det skal legges til at for meg var mine bakverk en stor prestasjon men idag ser jeg jo klart at dette var på et veldig lavt nivå. Likevel så var lærdommen og erfaringen fra barndommen viktig, da jeg innser at en aldri blir utlært i noen fag. Jo mere en lærer- desto mere innser en hva en ikke kan! Det er rart hvordan livet er… Men jeg synes også det er en ydmyk og fin holdning til selve livet 🙂 En kan alltid tilnærme seg mere kunnskapen som gir utvidet perspektiv og forståelse.

Litt om Elin Larsen

Så kom tenårene og hormonene blomstret i full vigør der gutter, forelskelse og identitetsbygging var viktigere enn alt annet. I 2011 så vokste min gamle lidenskap frem igjen. Interessen for matlaging slukte nær sagt all min tid. Jeg ønsket å fordype meg særskilt i plantebasert mat som vegetarmat og raw food, så var jeg litt innom det indiske kjøkken (jeg elsker masse grønnsaker, krydder og urter i matlagingen), ulike bakverk og slik har jeg holdt på en del år. Av den grunn inneholder bloggen et bredt spekter av masse ulike oppskrifter. Alt fra de feteste kjøttretter og magreste veggisrettene.

I 2013 foreslå min sønn at jeg måtte melde meg på kåringen av Norges beste 17.mai kake. Jeg tenkte at en slik seriøs konkurranse med å vinne Norges største og mest populære kake var uoppnåelig- et symbol som skal bidra til å feirer vår nasjonaldag. Stian, min sønn, maste og gav seg ikke. Så jeg satt meg ned å tenkte ut hva en slik kake bør inneholde av ulike ingredienser, smaker og konsistenser. Så kom jeg frem til denne oppskriften: PAVLOVA MED APPELSINKREM, KARAMELISERTE HASSELNØTTER OG FERSKE BÆR, som faktisk vant årets bidrag. Har du ikke makt denne kaken så kan jeg på det varmeste anbefale den <3

Bachelor i sykepleie

Bloggen hadde dessverre en lang pause. I 2017 startet jeg et 3-årig studie i sykepleie. Sommeren 2020 fullførte jeg bachelor i sykepleie ved NTNU Trondheim. På bildet ser du en svært stolt 47 årig kvinne som nettopp hadde levert sin bachelor 😀 Om du har interesse så kan lese min bachelor HER.

Siden den gang har jeg jobbet i full stilling som sykepleier på en medisinsk sengepost ved St. Olavs hospital universitetssykehuset i Trondheim. Jeg har fra før en helt annen yrkesbakgrunn. Jeg har tidligere jobbet som elektriker i et firma på Fosen. Jeg sluttet som elektriker i 2010. Jeg startet da et enkeltmannsforetak og arrangerte matkurs i Trondheim samtidig som jeg publiserte matoppskrifter. I 2013 fullførte jeg en instruktørutdannelse i mindfulness hos Ivar Vehler. Etter hvert ble matkurs byttet ut med kurs i mindfulness. Jeg er altså en svært allsidig dame med mange jern i ilden!

Ellers så liker jeg å holde meg i fysisk aktivitet. Er det noe sykepleiestudiet har lært meg så er det at fysisk aktivitet i kombinasjon med et variert kosthold virker forebyggende mot en rekke livsstilrelaterte sykdommer. Jeg har i voksen alder lært meg å like trening. Når pandemien stengte ned Norge i mars 2020 så begynte jeg å jogge. Jeg har hatt et hat forhold til dette tidligere, men pandemien skulle ikke sinke mitt aktivitetsnivå. Jeg hadde i snitt 3-4 løpeturer hver uke. Utrolig nok så liker jeg treningsformen i dag. Dette førte til at jeg nådde tidenes beste formtopp i en alder av 47 år.

Jeg er ellers veldig glad i friluftsliv som virker mentalt avslappende. Naturens innvirkning har alltid påvirket meg på en positiv måte. En endrer et naturlig fokus fra det å prestere til å tillate seg «å være»- noe jeg har hatt gleden over å fordype meg i mindfulness.

Jeg har også vært frilans matskribent og tatt på meg kommersielle oppdrag. Matbloggen så sin spede begynnelse i 2011 og inneholder over 500 oppskrifter. Jeg hadde aldri forestilt meg at bloggen skulle få så mange fantastiske og trofaste lesere. Jeg er så glad for hver eneste en av dere som følger meg! Tusen takk for alle kommentarer, positive og konstruktive tilbakemeldinger og heiarop. Dette betyr masse for meg!

Bloggen byr på et bredt utvalg av oppskrifter. Fra enkel og god hverdagsmat, gourmetretter til kaker. Følg meg gjerne på Facebook og Instagram. Kommenter i kommetarfeltet om du har noen tilbakemeldinger eller spørsmål vedrørende oppskrifter eller send epost til elin@elinlarsen.net. Er du interessert i et samarbeid eller annonseplass, les her.