Andre kaker Desserter Formkaker Sjokoladekaker

Nøtte- og sjokoladekake med sitronkrem

Notte- og sjokoladekake med sitronkrem

Det er noe spesielt med kombinasjon nøtter og sjokoladebiter! I forrige uke hadde jeg bursdag og da hører kake dagen til. Her i huset er vi skikkelig kakemonstre. Jeg synes kaken ble utrolig god dog mektig. Stian derimot spiste det ene kakestykket etter det andre, og etter to dager var kaken allerede borte. En deilig nøttekake med sjokolade- og daimbiter, lemoncurd på toppen pyntet med sitronkrem og friske bringebær.

Nøtte- og sjokoladekake med sitronkrem

 • 6 eggehviter
 • 2 ss sitronsaft, ferskpresset
 • 250 g melis
 • 250 g hasselnøtter (grov og finhakket)
 • 50 gram mandler (grov og finhakket)
 • 150 g sjokoladeknapper, 70%
 • 56 gram daim, stor plate (finhakket)

Begynn med å riste nøttene i en forvarmet ovn på 180 grader i 10-15 minutter. Gni av skallet og hakk. Pisk eggehvitene i starten på langsom hastighet. Øk etterhvert og tilsett sitronsaft. Viktig at verken fett eller plomme kommer i eggehviten.

Tilsett melis litt etter litt  under pisking. Miks til røren blir fluffy, stiv og glansfull. Dette vil ta ca 7 minutter. Vend inn nøtter, sjokolade og daim forsiktig (jeg bruker en slikkepott). Hell røren i en 25 cm rund smurt kakeform. Stekes på 180 C midt i ovn ca 30- 40 minutter. Avkjøl.

Deilig notte- og sjokoladekake med sitroncurd og krem
Se den smelta sjokoladen i kakebunnen. Sammen med ristede hasselnøtter og syrlig sitroncurd smaker dette delicious!

Hasselnott- og sjokoladekake med sitronkrem

Når kakebunn er avkjølt snu den opp-ned. På denne måten får du en rett og fin overflate som skal pyntes.

Notte- og sjokoladebunn

Legg merke til all den deilige sjokoladen og nøttene i kakebunnen! NAM!

Lemon curd (200 gram):

 • 5 eggeplommer
 • 260 gram sukker (smak deg litt fram hvor søtt du liker sitron curd)
 • finrevet skall og saft fra 1 1/2 sitron (obs- ikke riv det hvite, da blir det bitter smak)
 • litt salt
 • 50 ram usaltet smør

Kok opp vann i en bred kjele (lemoncurd lages i vannbad). Tilsett alle ingrediensene i en bolle som skal i kjelen, og visp godt. Varm blandingen under stadig omrøring. Rør hele tiden, og kok på svak varme i ca 7 minutter til det tykner. Avkjøl og stryk et godt lag på toppen av kakebunn.

Hasselnott- og sjokoladekake med lemoncurd

Pisk 2 dl kremfløte og 1 ss sukker til krem. Når krem er stiv tilsett 1 stor spiseskje lemoncurd og miks den inn. Smak til. Pynt kaken med sitronkrem.

Notte og sjokoladekake med sitronkrem

[fblike url=»https://www.facebook.com/pages/elinlarsennet/153211728108923?ref=hl» style=»standard» showfaces=»false» width=»450″ verb=»like» font=»arial»] Pynt deretter med friske bær og enda mere sitronkrem.

Hasselnott- og sjokoladekake med sitronkrem og lemoncurd

Kos deg med en deilig frisk vårkake som også passer ypperlig til 17 mai, som dessert etter søndagsmiddagen eller rett og slett som kos når- og hvor som helst der du slipper og ha noen «gyldig» grunn til å spise kake!