Frokost og lunsj Salater og småretter Vegetar

MORS RØMMEGRØT

MORS RØMMEGRØT

Mors rommegrot

Som barn var ei snodig og sær jente i matveien. Jeg spiste to ting. Det var brødskive med nugatti (av og til ristet brød med sukker på) og mors hjemmelagde rømmegrøt. Det er jo veldig sært, og heldigvis har jeg endret mitt forhold til mat. Skal en tro ernæringsekspertene i dag, så er det nesten rart at det ble menneske av meg og! Haha 😀

Nugatti og rømmegrøt inneholder ikke all verdens næring, men så har jeg alltid vært glad i søtt. Jeg elsket spesielt mors rømmegrøt. Hun jukset aldri når det kom til rømmegrøt, og i voksen alder så har jeg forstått hvorfor. Det tar ikke mange minuttene før rømmegrøten er serveringsklart, og jeg glemmer aldri magien rundt selve kokingen.

Jeg stå som regel på en liten krakk ved siden av mamma (for å nå opp til komfyren). Mamma rørte i rømmen og hvetemelet. Plutselig begynte det å skje saker og ting ned i kasserollen, og jeg mente bestemt at mamma hadde magiske evner. For hvordan kunne hun plutselig trylle frem smør fra intet!

Derfor tenkte jeg i mitt lille barnesinn, at rømmegrøt var vanskelig å lage. Skulle jeg lage slik som mamma, måtte jeg vel «trylle». Det ante meg at slike evner hadde jeg ikke.

oppskrift mors rommegrot

Jeg må le når jeg tenker hvor på enfoldig og uskyldig et lite barnesinn er. Heldigvis så slipper jeg å trylle på kjøkkenet, fordi seterrømmen inneholder mye fett, så smør kommer sigende frem av seg selv.

Det er St Hans i dag, og tradisjon tro laget jeg mors rømmegrøt. Det smakte vidunderlig. Jeg serverer sukker og kanel, samt flatbrød og spekeskinke. Anbefales på det varmeste- hele ruklet altså! 🙂

rommegrot

MORS RØMMEGRØT 4 PORSJONER:

  • 2 beger Seterrømme
  • 100 gram hvetemel
  • 5 dl h-melk
  • 1/2 ts salt
Slik gjør du:

Kok rømmen i 3-4 minutter. Gi melken et oppkok. Melet vispes forsiktig inn i rømmen. Rør hele tiden mens det koker og smøret begynner å piple frem. Hell av smøret underveis mens du rører, helt til det ikke kommer mer. Ta vare på smøret til serveringen.

Spe på med kokende melk, litt om gangen og visp godt inn mellom hver speing. Smak til med salt.

Server med sukker, kanel, flatbrød og spekeskinke.

hjemmelaget rommegrot

Har du lyst å se hvordan jeg lager rømmegrøt, så ser du det på Snapchat i dag. Ha en fin St. Hans feiring og du skal sikkert som så mange andre spise rømmegrøt i kveld. Norsk tradisjonsmat på Midtsommeraften 🙂

snapchat