Frokost og lunsj

Miniterte med egg og bacon

Miniterte med egg og bacon

Egg kan serveres på utallige måter og dagens frokosttips er verdt og prøve!

Til denne eggretten benyttet jeg frossen butterdeig. Den må tempereres ca 15- 20 minutter før kjevling. Av en butterdeigplate blir det 3 små terter. Det aller, aller viktigste for at dette skal bli knasende godt er at terten blir gjennomstekt. Undersiden blir ofte for lite stekt og da kan en glemme å nyte en deilig frokost med sprø tertebunn.

Egg og bacon i miniterte

Følger du oppskriften så er det stor sannsylighet at du vil nyte et digg måltid som er verdt ventetiden.

Miniterte med egg og bacon 6 stk

  • 2 plater butterdeig, temperert i 20 minutter
  • 6 små egg
  • 6 skiver serranoskinke
  • 6 cherrytomater, grovhakket
  • litt fersk basilikum, hakket
  • sitronsaft, salt og pepper

Forvarm ovn på 200 grader og smør terteformene. Kjevle butterdeig til den er tynn. Fordel deigen jevnt på 6 former. La kanten være litt lengre, og press deigen i formen. Prikk bunnen med gaffel (unngå at den blåser seg opp). Legg en skive serranoskinke i hver form. Fordel tomater, basilikum og topp fyllet med en liten skvis sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Stek i 20- 25 minutter.

Jeg har terteform med uttagbar bunn slik at jeg kan sjekke om bunnen begynner og se stekt ut. Anbefales å kjøpe slike, fordi de er «handy».

Senk temperatur til 180 grader og knekk et (lite) egg i hver form. Stek videre i ca 15- 20 minutter. Hvis du ikke har små egg så tilsett kun litt av eggehviten + plommen. Alternativ er å lage omelett som også smaker godt. Unngå store mengder væske fordi da øker sjansen for at tertebunn blir rå.

Paaskefrokost egg og bacon i terte

Dryss over litt maldonsalt, nykvernet pepper, basilikum og nyt dagens knasende, fantastiske måltid.

Enjoy!