Ukemeny

Meny uke 13/ 2014

Den berømte tidsklemma har antagelig de aller fleste stiftet bekjentskap med. Hvorfor det har blitt så innmari travelt i moderne tid, finnes det mange fornuftige forklaringer på. En ting er sikkert: god planlegging, motivasjon samt handling er løsning på å få satt «personlige mål» ut i praksis.

Jeg arrangerer kurs i Mindfulness der jeg anbefaler deltakerne til å praktisere metoden daglig i 10 minutter. Nettopp for å få effekt av mindfulness og utbytte av kurset. Tilbakemeldingen er at noen sliter med «å presse» inn 10 minutter til seg selv i hverdagen!

Jeg tenker alle har tid, men det handler kanskje om å bli bevisst hva en bruker tiden til! Prioritere, rydde, skape plass og tid til aktiviteter i hverdagen. Det samme gjelder maten vi spiser. Jeg vet tiden er knapp for mange, og derfor tilbyr bloggen Ukemeny hver Fredag. Forslag til meny for den kommende uke håper jeg kan være et positivt bidrag som forenkler og kanskje effektiviserer målet noen har satt seg: spise et varmt og godt middagsmåltid hver dag gjennom hele uken, eller kanskje kun la seg inspirere.

Du kan trygt stille godt forberedt ved å skrive handleliste kanskje allerede i ettermiddag eller i morgen. Nøy deg med en, maks to turer i butikken. God planlegging sies å være halve jobben. Neste og siste steg er gjennomføringsbiten, og det er jammen deilig med alt som er unnagjort!

Jeg håper middagstipsene faller i smak både for store og små.

MANDAG
TIRSDAG

Blomkaal- og fennikelsuppe med purre, stekt bacon og ovnsbakte  blomkaalbuketter
Pastalakspsd

Onsdag
Torsdag

 

Biffsalat
Spaghetti-carbonara

Fredag
Lørdag

 

Stange kylling sandwich
Langtidsstekt hvitløkskylling med timian og sitron

Søndag
Ukens kake

 

Ovnsbakt torsk med chorizosalsa og sotpotetmos
Notte- og sjokoladekake med sitronkrem

Ukens bakst
Ukens tips

 

Sunne frøknekkebrød
Confit tomater

Lykke til med ny spennede ukemeny, planlegging og gjennomføring!