Raw food middag og lunch

Raw pannekaker med sjokoladekrem og vaniljefyll

Det er sikkert noen som ikke vet hva raw pannekaker er, så her er en kort forklaring. Raw pannekaker er råkost. Altså laget av grønnsaker, frukt, bær, nøtter etc som ikke er varmebehandlet mere enn 42 grader. Trenden hetes raw food, og betegnes visst som svært sunt. Vel, oppskriften viser at god gammeldags råkost er alt annet enn revet gulrot, og det smaker faktisk ganske godt. Ser du på råvarene så skjønner du raskt at dette er næringsrikt.

Pannekaker

  • 5 bananer
  • 1,25 dl valnøtter (bløtlagte og tørket i dehydrator)
  • saften av en halv sitron

Knus/ mal valnøttene i mikser (skal være tørre). Mal bananene i foodprossesor, tilsett malte valnøtter og sitron til det blir en jevn røre. Legges på parraflex og tørkes i dehydrator i 8 timer (42grader). Skal ikke tørkes så lenge at de blir seige, og snu pannekakene etter noen timer. Når du først skal lage pannekaker så anbefaler jeg og dobble oppskiften.


Cashew- vanilje fyll
♦  2 ferske kokosnøtter
♦  2,5 dl bløtlagte cashew eller makadamianøtter
♦  1/2- 1 ts vanilje

Har du ikke kokosnøtter kan du bruke mere cashew/ mandelmelk. Bland cashewnøtter, kokos og vanilje godt. Vita-mix blender hurtig og da blir fyllet kremete og får en flott konsistens. Smak til! Settes i kjøleskapet.

Tenk at dette er råkost! Inspirerende å lære nye matlagingsmetoder. Jeg lærte som barn at råkost gjaldt kun raspet gulrot. Råkost- kjent som raw food idag kan tilby uendelig varianter av spennede mat, som denne pannekakeoppskriften viser. Minus: tar endel tid med tørking av pannekaken.


Deilig sjokoladekrem:
♦   4 avokado
♦   1,25 dl vann
♦   1,25 dl agave/ honning/ yacon
♦   1/2-1 ts vanilje eller kanel
♦   3 ss rå kakao
Bland til en tykk røre og smak til! Kjøl ned i kjøleskapet en stund slik at det stivner litt. Skjær bananer iskiver.

Forslag til pannekakemiks: Legg en pannekake på en tallerken, legg på et lag med sjokoladekremen og ferske jordbær i skiver. Legg på en pannekake til, et lag med med vaniljefyll og bananskiver. Tilslutt legg en pannekake oppå det hele. Pyntes med friske jordbær og dryss av kanel ♥

Håper du liker oppskriften og pannekakene. Dette er en av mine mange favoritter. Men jeg advarer: den er mektig, men veldig god. Et annet alternativ: stek vanlig pannekaker og brukt fyllet.

Ønsker deg en fabelaktig torsdag. Ta godt vare på deg selv, fordi det finnes kun et eksemplar av deg i hele denne verden.