Brød & rundstykker Småbrød

Luftige pitabrød

Luftige pitabrød

Jeg bakte luftige pitabrød idag, og er svært fornøyd med resultatet. Tror jeg har laga bortimot Norges beste… vel det er kanskje en drøy påstand, men sabla gode lammekebab i pita. Derav ble disse lekre pitabrødene bakt- samt denne hvitløksdressing (uunnværlig).

Oppskrift på lammekebab i pita finner du her. Ønskes litt grovere variant les om fullkorn pitabrød HER.

8 luftige pitabrød:

  • 25 gram gjær
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 2-3 ss olivenolje
  • 400-450 gram hvetemel

Rør lunken melk sammen olivenolje. Smuldre gjæren og tilsett litt av væsken, og rør gjæren ut. Tilsett resten av væsken. Ha alt det tørre (la 50 gram mel være igjen) i en bakebolle, og tilsett væsken. Benytt en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen og eltekroken. Trenger deigen mer mel så tilsett litt etter litt. Hev under plast på et lunt sted i 45 minutter.

Ha mel på bakested, og form deigen til en pølse, og del den i omtrent 8 like deler. Form til runde flate boller. Jeg trykker bollen ned med håndflaten, og kjevler de flate. Legg 4 pita på hvert brett, og stek umiddelbart på 275 grader i 4-6 minutter (FØLG MED!). Når de blåser seg opp og får litt gylden lys farge er de ferdigstekte. Avkjøles på rist.PitabrødSuperfluffy, saftig og myke pitabrød