Brød & rundstykker Småbrød

Grove hamburgerbrød

Chiliburger med sprøstekt serranoskinke og grovt hamburgerbrød

Våren er endelig her, og det gledes i manges hjem. Utegrillen fyres opp, og de lekreste retter grilles under åpen himmel. Tusenvis av burgere grilles hvert eneste år, som ofte blir servert med burgerbrød fra dagligvaren. Noe jeg mener ikke smaker og metter like mye som hjemmelagde.

Det kreves ikke all verdens tid å bake grove burgerbrød (fine hamburgerbrød finner du HER), såfremt en har kjøkkenmaskin som kan elte deigen. Beregn noen minutter til å veie ingrediensene, og la kjøkkenmaskin gjøre jobben for deg. Etter et kvarters tid, så er deigen klar for heving.

Hamburgerbrød

Grove hamburgerbrød (10 stk)

  • 3- 3 1/2 dl vann
  • 6 g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss olje
  • 50 gram fin sammalt rug
  • 190 gram fin sammalt hvete
  • 250 gram hvetemel

Rør gjær ut i lunknet vann. Hell halve av det tørre i en bolle og tilsett væske. Bruk eltekrok på kjøkkenmaskin. Elt på middels hastighet, og tilsett det tørre litt etter litt. Se hvor deigen mettes etterhvert som den eltes. La kjøkkenmaskin elte i omtrent 10-15 minutter. La deigen heves på lunt sted i 45 minutter. Ønskes litt saftigere burgerbrød, erstatt noe av vannet med litt smør eller olje.

Grove hamburgerbrød

Ha litt mel på bakested og legg deigen der. Rull til pølse og del den i 10 like store deler. Form hver del rund, og klapp de flate. Legg på stekebrett som er kledd med bakepapir, og la heve 30-45 minutter under et klede. Før steking dusj burgerbrød med vann og dryss over sesamfrø.

Stekes midt i ovn på 200 grader i omtrent 20- 25 minutter

Grove luftige hamburgerbrød

Bildet over serveres hamburgerbrød med saftig chiliburger. På kjøttfri mandag kan kjøtt erstattes med grønnsaksburger, server sammen med salat og hvitløksdressing, en magrere variant får du her.

[highlight]Enjoy![/highlight]