Kylling

Langtidsstekt hvitløkskylling

Langtidsstekt hvitløkskylling med timian og sitron

Jeg elsker langtidsstekt mat. Maten blir supersaftig, mør, aromatisk og simpelthen nydelig på smak. Denne retten er intet unntak som jeg lagde sist søndag. Jeg tilberedte maten slik som beskrevet nedenfor, tok med meg spannet og gikk 2 timer og plukket villbringebær (bugner av bær 2 minutters gange fra hjemmet). Dro hjem. Lagde hasselbackpoteter og gulrøtter. Vips, så var søndagsmiddagen ferdig. Det var et velsignet måltid, som jeg kommer til å lage flere søndager.

Langtidsstekt hvitløkskylling med sitron og timian

Bildet over: noe av det beste jeg vet er hvitløk som er langtidsbakt (her sammen med hvitvin, kyllingkraft og olivenolje). Mør, aromatisk, saftig og har et vell av deilige smaker for munnhulen. Konfiserte hvitløk er en annen oppskrift som jeg anbefaler på det varmeste. Den leser du om HER.

Langtidsstekt hvitløkskylling med timian og sitron

  • 1 hel stange kylling- vask, skyll, tørk og parter (1,8 kg)
  • 2 hele hvitløkshoder, delt i fedd med skall
  • 1 hel sitron, delt til 6-8 båter
  • neve fersk timian
  • 4 ss olivenolje
  • 1 1/2 dl hvitvin
  • maldonsalt og pepper

Forvarm ovn på 160 grader.

Del kyllingen slik at per bryst deles i to (4 deler), 2 lår og 2 kyllingvinger (vingene deles også i 2). Ti deler tilsammen. Ta vare på ryggraden til å lage kyllingkraft. Oppskrift får du her.

Delt stange kylling

Legg kyllingen i ildfast form, sammen med hvitløk, sitron og en neve fersk timian. Tilsett olje, og masser den lett inn.

Sitron, timian og hele fedd hvitløk tilsettes kylling

Hell over vin, og sørg for at skinnet på kylling er vendt opp. Dryss over litt maldonsalt og nykvernet pepper. Legg folie over. Stek midt i ovn omtrent 2 timer.

Hvitvin tilsettes kyllingformen

Fjern folie og øk varmen til 200 grader og stek omtrent i 40 minutter til skinnet blir gyllen brunt. De siste 20- 30 minuttene snitt sommerens ferske gulrøtter på tvers. Vask og skyll. Legg gulrøttene i kraften. Bakes møre. Øs da kraft over kyllingstykkene. Serveres med hasselbackpoteter. Oppskrift finner du HER.

Langtidsstekt hvitløkskylling med timianDette er nydelig, og det metter både store og små! Til dessert anbefaler jeg DENNE: tjukkmelkspudding med villbringebær. En enkel, ujålete helnorsk dessert som smaker himmelsk!

Kyllingoppskriften er inspirert av Nigella Lawson.

Enjoy 🙂