Garnityr Kylling

Landkylling med timianstekte båtpoteter og hvitløk

Dette er en  nydelig middag som er enkel å tilberede. Jeg elsker kombinasjonen timian, hvitløk og maldonsalt som gir en fabelaktig smak.

Oppskrift 2 personer:

2 landkyllling- bryst (Stange). Løft skinn og ha salt, pepper og sitronsaft og gjerne litt timian eller andre type urter under. Jeg steker kun den ene flat siden på middels sterk varme i stekepanne noen få minutter (1-3 minutter), og ettersteker i ovn på 175 grader i 18-25 minutter med litt smør. Hell litt kraft/ smør over kyllingen under steketiden- blir saftigere og bedre på smak.

Vask og skrubb 8-10 små Amandine poteter, og kok dem nesten møre.
Del potetene i to eller flere passende biter, og stekes i 3- 4 ss meierismør, sammen med 1/2 potte finhakket timian (fjern stilkene), og 6 fedd knust og hakket hvitløk, og dryss over maldonsalt.
Stek potetbåtene møre og gylne.

Forvell 10 asparges.

Jeg bruker mer smør enn oppgitt. Siden det er lørdag så skeier jeg litt ekstra ut. Smør stekt med timian, hvitløk, poteter og madonsalt gir god smak, og kan brukes som kraft til middagen. Derfor anbefaler jeg at den som vil tilsetter mer smør enn angitt for å heve smaken. Håper lørdagens mattips faller i smak.

Nyt lørdagen, fridagen og selve livet med en deilig smaksopplevelse til middagen- fordi du fortjener det!