Kylling

Lag kyllingkraft som en michelinkokk

Kyllingkraft Heston

Jeg synes Nrk sitt matprogram om Mesterkokken Heston er utrolig lærerikt, spennende og inspirerende. Han deler sine hemmeligheter slik at du og jeg kan lage den samme fantastiske maten. Mat som er på høyde med og kvalifiserer til en michelin stjerne eller tre. For noen uker siden lagde jeg Hestons oppskrift på helstekt kylling (oppskrift HER). Resultat: den mest saftige og smakfulle kyllingen jeg noensinne har spist!

Det er ingen hemmelighet at en saus, gryterett og suppe må inneholde en god kraft for å heve smaken x-antall ganger bedre ennn en buljongterning. Her i huset er det et «must» og ha hjemmelaget kraft i fryseren (kylling, svin, okse, lam, grønnsakskraft og fiskekraft).

Vel, jeg måtte sjekke ut Hestons enkle kyllingkraft selv om jeg har en egen oppskrift på god kyllingkraft HER, fordi  jeg vet maten Heston lager blir eksepsjonell bra!

Det første en bør gjøre er å kjøpe en stor eske med kyllingvingemiks- koster knapt 28 kr på Rema 1000.

Lag gourmet kyllingkraft

Tin kyllingvingemiks.

Kyllingvingemiks

Forvarm ovn på 200 grader. Skyll og tørk kyllingvingene. Har du noen skrog i fryseren, så tin de og legg sammen med miksen på et stekebrett.

Melkepulver kyllingvingemiks

Ha noen spiseskjeer melkepulver (Nestle Viking tørrmelk) som siktes over kyllingvingene som er rå. Melkepulveret fremhever smaken.

Når vi steker kjøtt, skaper protein og sukker bruningssmak. Dette kalles Maillardreaksjonene= skaper/ lager kjøttsmak. Med melkepulver får vi ekstra protein som forsterker Maillardreaksjonen (altså mere og bedre smak).

Stek kyllingvingemiks

Ha kyllingmiksen i ovn på 200 grader, og stek til dem blir gylne og fine.

Surr 2 gulrøtter, et par løk og 100 gram sopp i en kjele. Ha kyllingmiksen over i kjelen, og hell litt vann i stekeform for å få med sjy.

Fyll vann i kjelen til alt er dekket. Det aller beste resultat får en ved å bruke trykkoker (perfekt å koke kraft i). En trykkoker fanger aromaene og bevarer smaken. Har du ikke trykkoker så bruk en kjele med lokk. Kok i 2 timer (trykkoker) eller 3-4 timer med vanlig kjele. Sil.

Gourmet kyllingkraft

Frys gjerne kraften i fryseterninger som er enkelt og ha i gryter, supper ol. Eller gjør som meg. Fyll 3 dl kyllingkraft pr beger. Oppskriften gir ca 2,4 liter kyllingkraft, og den ble amazing god!

Nå kan også du lage kyllingkraft som gir de aller beste supper, sauser og gryteretter på linje med en michelinkokk! 😉

HER er en annen god oppskrift av rimelig kyllingvingemiks- marinerte kyllingvinger med dippsaus.