Kylling

Kyllingsatay med peanøttsaus og mangosalat

kyllingsatay med peanottsaus og mangosalat

Kyllingsatay med peanøttsaus og mangosalat- perfekt helgemat

Tenk, det er alt torsdag og snart helg. Jeg synes dagene går unektelig raskt. Det er om å gjøre og nyte fridagene til jeg begynner på skolen igjen. Jeg skal riktignok jobbe i sommer, men det er ferie sammenlignet med det å studere.

kylling satay

Nå skal jeg derimot nyte sommeren, og all den deilige maten. Jeg antar du er som meg- glad i god mat. Jeg lovte dere på Snapchat i går at jeg skulle dele denne lekre godsaken: kyllingsatay med peanøttsaus og mangosalat.

Oppskriften er av mesterkokken Bent Stiansen, som Lise Finckenhagen har delt videre. En god oppskrift kan aldri gjentaes for ofte. Jeg gjør som flinke Lise, og deler retten med dere. Håper dere digger den, fordi jeg elsker den!

Jeg må innrømme at jeg ble selvsagt stappmett etter middagen…. igjen! Jeg har en litt lei tendens å overspise når maten smaker så innmari godt. Hehe, jeg håper jeg ikke er alene om det! 😉

Det jeg liker ekstra godt med kyllingsatay er å dyppe kyllingspydene ned i peanøttsausen. Det er så megadigg at ord og synonymer blekner til intet sammenlignet med måltidets opplevelse!

Kyllingsatay med peanøttsaus og mangosalat, 4 porsjoner:

 • 600 gram kyllingfilet
Marinade:
 • 1 dl ketjap manis, søt soyasaus
 • 1 ss. sambal oelek, sterk chilipasta
 • 2 ss. soyaolje
 • 1 ss. sesamolje
 • 1 ss. revet frisk ingefær
 • 1 fedd hvitløk, revet
 • 2 ss. hakket frisk koriander
Peanøttsaus:
 • 150 gram grovt peanøttsmør
 • 1 1/2 dl vann
 • resten av marinaden
Mangosalat:
 • 2 mango, terninger
 • 2 vårløk, skivet
 • ½ agurk, terninger eller tynne strimler
 • ½- 1 rød chili, skivet
 • 1 ts ingefær, finrevet
 • én neve med fersk koriander, hakket
 • limesaft
Slik gjør du:

Skjær kyllingkjøttet i skiver og tre dem på grillpinner. Pensle med marinaden og mariner kjøttet minimum 30 minutter.

Marinert kyllingsatay

Stek spydene på middels sterk varme, til de er gjennomstekte. Resten av marinaden (også restene fra fatet til kyllingspydene) skal benyttes til å lage peanøttsausen.

Kok opp vann og tilsett peanøttsmør og marinaden. Visp sausen til den blir glatt og smidig.

Kutt opp ingrediensene til mangosalaten, og vend alt forsiktig sammen.

kylling satay med peanottsaus

Jeg elsker å dyppe satayspydene i peanøttsausen. Mangosalaten gjør seg virkelig med sin friskhet mot litt den «tunge» men supergode sausen.

Hva jeg frister med neste torsdag gjenstår å se!

snapchat

Sees på snapchat, Facebook og Instagram

PS: Savner du en oppskrift på bloggen? Vil du at jeg skal lage en matrett som har en spesiell betydning for deg? Skriv ned retten i kommentarfeltet. Si gjerne noe om hvorfor du vil jeg skal lage den, så kan det være at jeg lager den nettop for deg 🙂