Sponset innlegg

Japansk kokkekniv Zanmai- mitt viktigste kjøkkenredskap

Min beste kokkekniv ZANMAI

Det er vel neppe noe som irriterer meg mer enn en sløv kokkekniv når jeg skal lage mat. Dette fikk jeg erfare for en stund siden når jeg og en venninne skulle lage middag sammen. Vi var hjemme i leiligheten hennes og jeg fikk ansvaret med å kutte grønnsaker.

Jeg kuttet grønnsaker med kniven. Hun hadde investert i en billig kokkekniv, og det merket jeg med engang. Grønnsakene ble ikke kuttet opp, og jeg måtte bruke fysisk håndkraft til å kutt opp maten. Grønnsakene ble delvis klemt, og saften ble presset ut. Forundret ble jeg over at folk kan ha så kjipe kniver. Matopplevelsen og forberedelsen av å lage mat ble lite trivelig og et pes.

Se bildene hvor flott ZANMAI kokkekniv er, og den er av høy kvalitet. Les mere om Japanske kokkekniver ved å trykke på linken.

Kokkekniv fra Japan ZanmaiZanmai 21 cm lang kokkeknivMCUSTA ZANMAI kokkeknivZANMAI Japansk kokkeknivZANMAI kokkekniv

Jeg elsker å lage mat, og selve forberedelsene mener jeg skal være hyggelig. Ved å benytte dårlige kjøkkenredskaper til daglig bruk, kan det umulig skape glede og mestringsfølelse.

Jeg mener en god kokkekniv er svært viktig om en vil skape en hyggelig matopplevelse. Ikke la en dårlig kokkekniv hindre gleden ved å lage mat. Jeg har alltid vært nøye med å kvesse knivene mine, og jeg vil si jeg har vært utrolig flink til å vedlikeholde dem. Prisen på knivene jeg har investert i ligger på rundt 600 – 900 kr. De har fungert fint, og har ikke hemmet kokkeleringen på kjøkkenet. Likevel er min erfaring at knivene blir nedslitt og forringet over tid. Årsaken til at knivene blir sløvere (på tross av at jeg sliper knivene) er dårlig kvalitet på stålet.

For rundt 2 måneder siden fikk jeg en henvendelse fra www.skarpekniver.no om jeg ønsket å motta en kokkekniv. Noen uker senere mottok jeg en 21 cm lang kokkekniv ved navn ZANMAI Classic Pro.

Det første jeg kuttet var en tomat, og deretter en torskefilet. Kniven var sylskarp og skar gjennom maten uten at jeg trengte å bruke noen krefter. Kniven gjorde jobben for meg! Den lå perfekt i håndflaten og kutteopplevelsen ble fantastisk.
MCUSTA ZANMAI 33 LAGS VG-10 DAMASCUS STÅL

Kniven er en allrounder og kan løse de fleste utfordringer et kjøkken kan by på. Det er to ting du må tenke på om du skal kjøpe en god kniv.
1. En kvalitetskniv har et sterkt stål (VG10 eller tilsvarende)  Med en høy stålkvalitet blir det lettere å bryne kniven i hverdagen.
2. Vinkelen på kniveggen skal være rundt 15-20 grader.
Disse to punktene kjennetegner en bra kokkekniv.

Kokkekniv 21 cm fra Japan
Kort oppsummert er kniven flott å se på, med et 32-lags damaskmønster som du kan se på bildene, i tillegg er den sylskarp, og ligger perfekt i hånden med et godt balansepunkt.
Trykk på linkene for nærmere informasjon om ZANMAI kokkekniv og vedlikehold av kokkekniver.
Terningkast 6.

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med www.skarpekniver.no