Småbrød

Knekkebrød- knasende godt

Idag lagde jeg knekkebrød med mange forskjellige frø sorter. Jeg ble meget godt fornøyd med resultatet, og vil dele oppskriften.  Jeg kan love at knekkisene ble knasende sprø og smakte godt.
 Jeg har kun brukt økologiske ingredienser.
For at knekkebrød skal bli gode er det aller viktigste at de blir sprø. Seige knekkebrød er ikke bra, og oppskriften er beregnet for vanlig steking. Jeg har dessverre ikke varmluftskomfyr (tro det eller ei). Det er enklere og mye kjappere å steke i varmluftskomfyr, fordi da stekes begge brettene samtidig. Jeg forklarer metoden for begge steke mulighetene. Håper du liker oppskriften.

Frø og kjerner er rik på gode mineraler, fiber og fettsyrer, og er et viktig tilskudd i et sunt og godt kosthold.

Bildet over: knekkebrød med hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Knasende knekkebrød (30 stk)
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl hampfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
3dl havregryn
4 dl fullkorn spelt
2 ts fiberhusk
1 ts salt
6 dl vann

Slik gjør du:
Forvarm stekeovn på 160 grader- varmluft 160 grader. Stekes knekkebrødene i varmluftsovn. så stekes begge brettene samtidig. Stek et brett øverst og ett nederst i ovnen i 1 time 10 min. Bytt plass etter 35 minutter. Kontroller og sjekk om du mener de er ferdig stekt (sprø)- hvis ikke, stek noe lengre. Prøv deg fram.

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. La svelle i 10 minutter.
Fordel røren på to stekebrett med kledd bakepapir. Bruk en slikkepott eller en god smørkniv slik at det blir jevnt. Røren fordeles så tynn som mulig- unngå seige knekkebrød.

Del opp i passende stykker med en pizzarull eller en kniv før steking. Sett et stekebrett midt i ovnene, og ta ut etter 15 minutters steking, og skjær opp rutene om nødvendig. Legg knekkebrødene over på rist med bakepapiret under, og stek i ca 50 minutter, ta ut og snu knekkebrødene og stek videre i 30 minutter. Total steketid 1 time 35 minutter

Best resultat gir varmluftsovn.

Avkjøl på rist, bryt opp i biter og oppbevar i boks.

 Liker du hjemmelagde knekkebrød?