Godteri og snacks

Karamelldrops- økologisk og naturlig

Jippiiii! Endelig en oppskrift på naturlige perfekte karamelldrops. Igår lagde jeg karamelldrops som smakte ekte karamell ved å benytte kun naturlige ingredienser.

Karamelldrops uten sukker

Jeg kan med glede fortelle deg at jeg har en perfekt oppskrift som inneholder: kokosnektar, palmesukker, vanilje bourbon og smør. Neste gang skal jeg alliere meg med venninner, og lage dobbel/ trippel porsjon. J

Omtrent 20 karamelldrops
litt tidkrevende- men verdt strevet

  • 10 g usaltet smør
  • 1 ss kokosnektar (lav GI og økologisk)
  • 2 dl palmesukker (best på smak, lav GI, mineralrikt og økologisk)
  • ½ ts vaniljepulver

Anbefaler å bruke like produkter som meg= lik smak.

Varm en jernpanne eller tykkbunnet kjele på litt under middels varme. Min stekeplate har varmeregulering mellom 1-9, og jeg hadde på 5 og 6.

Tilsett alle ingrediensene og rør til det blir flytende. Dette tar tid, og jeg antar jeg brukte over 30 minutter. Rør hele tiden slik unngår en at det blir brent. Sørg for at alt er flytende. Jeg brukte en ss og en stekespade av jern/metall å røre med (hele tiden- og for å skrape av karamellen som fester seg til stekespade og skje).

Anbefaler at en er to eller flere når en skal helle over karamellfyllet over til form. Den ene rører i stekepannen for å unngå at det blir brent (husk å demp varmen litt når du ser at karamellen er flytende. De andre heller over i sjokolade/dropsform som er små. Stivner nesten med engang så vær rask. Det blir også så alt for fort brent i stekepannen, så hell kjapt. Altså: [highlight]så fort massen er myk og flytende- hell over.[/highlight]

Karameller uten sukker

Tips: har du like sjokoladeformer som jeg brukte- ikke fyll de hele (blir for store drops). Jeg fylte de omtrent halvfulle og det ble perfekt.

 

[typography font=»Just Another Hand» size=»40″ size_format=»px»]Ønsker alle en flott dag[/typography]