Brød & rundstykker Frokost og lunsj Småbrød Sponset innlegg

Kaldhevede solsikkerundstykker

Kaldhevede solsikke-rundstykker

Lyst til å overraske familien, venner eller deg selv med varme rundstykker om morgenen? Her har du en oppskrift som praktisk talt er ferdig når du våkner.

Det du må gjøre er å lage deigen kvelden i forveien. Sette den i kjøleskapet over natta for kaldheving. Når du våkner om morgenen er deigen hevet til dobbel størrelse. Varm opp komfyren på 225 grader imens rundstykkene står i romtemperatur ca i  20 minutter. Pensle med sammenpisket egg og dryss over solsikkekjerner rett før steking. Stekes ca 12- 15 minutter til de er gyldne. Vips så har du varme, nystekte og smakfulle rundstykker.

Kaldhevede solsikkerundstykker

  • 250 g siktet hvetemel
  • 150 g sammalt hvetemel, fint
  • 50 g solsikkekjerner
  • 2 ts tørrgjær + 1/3 ts[abbr title=»Ikke nødvendig men rundstykkene blir luftigere»] luftigere bakst[/abbr]
  • 1 ts salt
  • 1 1/2- 2 ss honning
  • 1 ss rapsolje
  • ca 3 dl vann
  • egg til pensling + solsikkekjerner til strø

Kaldhevede rundstykker le creuset muffinsform

Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle (la noe av hvetemelet være igjen). Tilsett det våte og elt deigen med eltekrok i ca 10 minutter til du får en smidig og elastisk deig.

Elt til deigen slipper kantene og den skal fremdelse være fuktig. Juster eventuelt med mer mel om nødvendig. Legg deigen på melet bakebord og rull til en pølse. Del i 9- 10 like store deler. Form til rundstykker, og legg rundstykkene i Le Creuset muffinsform (slipper å smøre). Dekk rundstykkene med klede eller plastikk og la stå i kjøleskapet natten over. Har du ikke Le Creuset muffinsform så kan du selvsagt bruke annen form, men husk å smøre hvis det kreves.

Muffinsformer fra Le Creuset er ypperlig å bake rundstykker, muffins, cupcakes, mini-ostekaker og annet. For en tid tilbake fikk jeg tilbud fra Le Creuset om jeg ønsket å få tilsendt prøver av deres nye bakesortiment. Noe jeg takket ja til, og jeg mottok denne muffinsformen samt verdens beste slikkepott som passer perfekt til tunge og store gjærdeiger som krever et fast grep. Du finner slikkepotten HER og muffinsformen HER. Det må sies hadde jeg ikke vært fonøyd, så hadde jeg ikke nevnt produktene i innlegget. Le Creuset er og blir kvalitet, også når det kommer til bakeproduktene.

Gode kaldhevede solsikkerundstykker

Da gjenstår det kun å nyte de nystekte lune solsikkerundstykkene. Ei «ækt trønderpi som mæ» synes den tradisjonelle brunosten er supergod med en aldri så liten smørklatt på.