Forretter Garnityr Supper

Jordskokksuppe med kantarell og jordskokkchips

Hei alle sammen 🙂
Det er sesong for jordskokk, og jeg elsker den fantastiske grønnsaken med dens smak. I dag ble det derfor hjemmelaget kremet jordskokksuppe med kantarell og jordskokkchips. Har du ikke kantarell så kan du benytte annen sopp. Dette er en av mine 5 favorittsupper, som jeg neppe kan få nok av!

SE OGSÅ: DEILIG KREMET JORDSKOKKSUPPE MED BLÅSKJELL

Jeg kjøpte en 3 liters dunk med ferskpresset eplemost fra en produsent i Telemark på butikken. Løken er norsk og økologisk, kantarellene fra skogstraktene i Trøndelag, og litt rosmarin får fram det lille ekstra av duft som minner om norsk og vill natur. En fantastisk suppe som passer både til hverdag og fest, fordi den er lett å lage og en nytelse på smak!

Jordskokksuppe med kantarell, jordskokkchips og tomatgarnityr:
(3-4 personer)
  • 100 gram gul løk, finhakket
  • 500 gram jordskokk, i tynne skiver
  • 5 dl fløte
  • 5 dl melk
  • 2,5 dl vann
  • 3 dl eplemost

Fres løk og jordskokk til de blir blanke i noen minutter. Fres til jordskokkene avgir litt god lukt (ikke bli brun eller brent). Hell over all væske. La det koke til det er mørt (omtrent i 15 minutter og det kommer an på tykkelsen på jordskokkskivene). Hell alt i en blender, og blend til suppen er glatt og fin. Kan også bruke stavmikser. Kok opp og smak til med salt og pepper.

 Garnityr:

Stekte kantareller:

Fres 80- 100 gram kantareller i en god olivenolje. Dryss over litt maldonsalt på slutten.

Jordskokkchips:

Skjær 20 gram løvtynne jordskokkskiver med mandolin, og frityrstek til de får litt farge, mens de snues hele tiden i oljen. Tørkes på tørkepapir, og dryss over maldonsalt. Friterer gjerne mere enn det som er oppgitt i oppskriften- dette er skikkelig snacks.

Tomatolje:

  • 10 gram myk soltørket tomater blendes sammen med
  • 90 gram god olivenolje
  • 30 gram tomat (uten skin)

Til en flytende tomatolje.

Server suppen med toppet garnityr og noen kvister rosemarin.

Dette er en av mine favortt supper. Garnityr må være med som løfter suppen smaksmessig og visuelt. Det går kjapt å frityrsteke chipsene og steke kantarellene.

[typography font=»Just Another Hand» size=»36″ size_format=»px»]Ønsker alle en riktig fin dag.[/typography]