Desserter

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Et raskt søk på google etter oppskrift på jordbærsorbet dukket selvsagt oppskriften til Mr Hellstrøm opp. Eyvinds onkel hadde en iskremfabrikk i Hellstrøms opppvekst, og var til en stor inspirasjon for mesterkokken.

Dagens fristelse er etter inspirasjon fra en av Hellstrøms oppskrifter. Jeg bytta ut lys sirup med flytende glykose, og brukte mindre vann enn han. Hvorfor- vel, det ble bare slik, og resultatet ble meget bra! 🙂

Jordbærsorbet:

  • 500 gram ferske norske jorbær- merke Korona, og kutt de opp i mindre biter
  • 80- 90 gram vann
  • 100 gram sukker
  • 20 gram [abbr title=»Kjøpes på apotek. Glykose kan erstattes av lys sirup.»]flytende glykose[/abbr]
  • 2 ss fersk sitronsaft

Kok vann, og sett kjele tilside. Ha i sukker, og rør til sukker er oppløst. Tilsett glykose, sitron og rør rundt. Ha sukkervann i en blender sammen med bær og blend til en jevn masse. Hell sorbet i en bolle og sett i isvann til avkjøling. Sett på iskremmaskin til den er ferdig. Lurer du på hvordan jeg lager en slik eggformet sorbet så trykk HER. Jeg lærte teknikken selv fra denne videoen som Hobbykokken tidligere har linket til.

All sorbet/ hjemmelaget is er best nylaget. Derfor er det best å lage ofte i mindre porsjoner, enn sjelden og store. Jordbærene i denne oppskriften er nyplukket og smaker helt nydelig (som korona er viden kjent for).

Hjemmelaget jordbærsorbet

Et annet tips: avslutt iskremmaskin litt før den er ferdig, og hell sorbet i en form. Riv mørk sjokolade og hakk pistajsnøtter. Dryss over. Sett i fryser til det er stivnet. Den mørke sjokoladen og pistasjnøttene smaker vidunderlig sammen, og er en deilig avkjølende sommerdessert. Selvgjort er velgjort 🙂

aqwNyt sommeren med all den har å by!