Desserter

JORDBÆRIS (UTEN ISKREMMASKIN)

hjemmelaget jordbaeris

Deilig jordbæris (uten iskremmaskin)

Hjemmelaget jordbæris er innmari digg. I helgen har vi hatt sommer og sol i Trøndelag og det var sannelig på tide! Torsdag meldte nemlig værmeldingen snø i høyden og av alle ting ble jeg forkjølet i ferien. Det endte med at jeg måtte holde sengen noen dager. Jeg som aldri har vært syk på sommeren!

På lørdag var jeg frisk og rask. Da hadde værgudene endelig bestemt seg for å spille på lag med oss frosne trøndere. Varmen tror jeg vi alle nøt og jeg spiser alltid iskrem på slik vakre dager. Det finnes utallige mange metoder å lage iskrem på og dagens oppskrift krever ingen iskremmaskin.

Jeg har fått fullstendig dilla på jordbærsirup, og med tilnærmet fremgangsmåte ble dermed iskremen laget. Kjempegod jordbæris som du kan lage enkelt uten noe fancy utstyr som krever iskremmaskin.

JORDBÆRIS (UTEN ISKREMMASKIN):

Oppskriften er beregnet for ca 4-6 personer)

JORDBÆRSIRUP:
  • 400 gram norske jordbær, aller helst korona
  • 6 ss sukker (rause skjeer)
  • 15 peppermynteblad

La jordbær, sukker og peppermynteblad småkoke i 5- 10 minutter. Sil. Det skal det bli omtrent 2,7 dl jordbærsirup/saus. Tilsett 0,5- 0,7 dl limesaft og rør inn. Avkjøl.

ISKREM:
  • 3 dl kremfløte
  • 1 boks (397 gram) søtet kondensert melk (ikke Vikingmelk)
  • 10 stk peppermynteblad, finsnittes

Ha kremfløte, kondensert melk og finsnittet peppermynteblad og pisk til det begynner og stive. Ikke pisk for mye fordi da skiller kremfløten seg. Når du ser det begynner å stivne så tilsett kald jordbærsaus i en tynn stråle under pisking. Se til at jordbærsaus vispes inn samtidig som kremfløten stivner. Fyll en form og frys noen timer.
Jeg lager stort sett alltid iskrem om kvelden slik at isen er spiseklar neste dag.

jordbaeriskrem

Jeg har skrevet en elektronisk kokebok som inneholder oppskrifter som ikke er publisert på bloggen. Flere av oppskriftene er mine personlige favoritter som er innovative, smarte og gjør hverdagen litt mer spennende. Last ned boken GRATIS øverst til venstre i sidebar.

MATGLEDEJeg kan røpe såpass at MATGLEDE inneholder en oppskrift på daim iskrem.

Daim iskrem

ANBEFALES! 🙂