Smarte tips

Hvor kjøper en økologiske grønt, og hvordan kan vi forbrukere påvirke!

I dag så har jeg vært litt rundt omkring på matbutikker og handlet litt grønt, samtidig som jeg har snakket med ansvarlige for frukt og grønnsaks avdelingene. Gledelig nyhet er at fra og med idag så har Obs stormarked på City Syd 30 % på alle økologiske frukt og grønnsaker i 2 uker framover. Det er utrolig mye å spare her, så løp og kjøp. Tips: vent til i morgen for da får de inn nye varer.

Dagens shopping av økologisk mat (ikke bringebærene)

Var innom Helios og handlet litt grønt, og innom Solsiden. Fokuset mitt i dag har vært å få butikk- kjedene til å se verdien med å ta inn økologisk frukt og grønt. Da jeg entret Solsiden ble jeg stoppet opp av en journalist fra Byavisen. Der han spurte meg hva jeg ville ha gjort hvis jeg for en dag ble diktator i Trondheim! Svaret var enkelt for meg idag- tilgang til masse fersk økologisk grønt. Kommer vel et lite bilde av meg i Byavisen på onsdag.

Vel, inne på solsiden sin matvarebutikk er det et rimelig godt utvalg. Idag hadde de blant annet agurk, sitron, 2 typer salater, epler, tomater, blomkål, brokkoli, rød løk, selleri og div annet. Det er rimelig bra, men som jeg sa til dagens ansvarlige for avd at vi kan alltid bli litt bedre 🙂 Han var enig i dette, og jeg spurte om han kunne ta inn ingefær, spinat, andre type salater, bær, squash, sopp og andre type frukter og grønnsaker i økologisk. Han skulle kontakte Bama, så jeg vil få beskjed om de kan imøtekomme mine ønsker. Dette kaller jeg service, så er det også opptil oss forbrukere og etterspør slike varer. Det kommer ikke av seg selv- butikk kjedene må få en etterspørsel!

Etikken har et pittelite utvalg av grønt, og det har endel andre mindre matvarekjeder.

Ellers så leverer Økomat økologisk mat på døren for dem som ønsker det. Selv har jeg vært kunde en stund der, og er fornøyd. Men… jeg får endel mat som jeg ikke spiser så mye av- så jeg vurderer å si opp min avtale eller sett den på vent litt.

Handler du økologisk? Vet du av et annen sted i Trondheim som har et godt utvalg av økologisk grønt, eller har din by et godt utvalg?