Pizza & pasta Svinekjøtt

Hvit kantarell pizza

Hvit kantarell pizza

Etter at jeg lærte å bake eltefri pizza, så bruker jeg denne enkle og ukompliserte metoden hver gang. Har jeg konfiserte hvitløk i huset blir det garantert en smaksopplevelse utenom det vanlige. En bit og du blir seriøst hekta!

I dag laget jeg hvit kantarell pizza som jeg serverte da min søster og mann kom på besøk. Ikke overraskende fikk jeg svært gode tilbakemeldinger. Dette var den aller beste pizzaen de noensinne hadde smakt, og jeg er enig 🙂

Eltefri kantarell pizza

Pizzadeig (3 porsjonspizza)

  • 400 gram mel
  • ½ ts (2 gram) tørrgjær
  • 1 ½ ts salt
  • 300 gram vann- litt over 3 dl

Rør det tørre sammen, og rør inn vann. Deigen skal være klissete, men ikke flytende. Dekk til med plast. Hev i romtemperatur i 10 timer. Se DENNE linken hvis du lurer på hvordan bake ut en eltefri pizza. Jeg studerte denne video av Jim Lahey som er geniet bak no knead= eltefri bakst, og jeg skjønte etterhvert hvordan behandle deigen riktig ved utbaking. Det anbefales å se teknikken for å få en deilig god pizza deig.

Etter 10 timer er deigen doblet i størrelse. Det er små bobler i deigen som betyr den fermenterer, og den er nå fluffy og fin. Legg mel på bakeplate og på pizzaspade. Forvarm ovn på 300 grader med en pizzastein inni. Har du en varmere ovn så sett den enda høyere. Legg deigen på melet bakeplate, og del deigen i 3 like deler.

Bruk hendene som vist på video og tøy og strekk deigen i kantene- i en sirkel. Strekk den litt lengre enn du behøver og legg den rett på melet pizzaspade. Det tok meg knapt 30 sekunder å lage en pizzaform- mon tro hvor lenge en kjevler for å få et godt resultat! Når du først legger på fyllet så vær rask. Saften kan trenge gjennom og kan «lime» seg fast til pizzaspaden som gjør det vanskeligere å skyve pizza over til steinplate. Derfor ha alt fyll klart foran deg når du først har på pizzafyll.

Stekt kantarell

Tørrstek kantarell noen minutter til den slipper litt væske. Tilsett tilslutt litt smør og ha på salt og pepper.

Pizzafyll:

Pizzasaus: et godt lag med moste konfiserte hvitløk (6-7 fedd most med olje fra hvitløken, pr pizzabunn). Legg revet serranoskinke på pizza.
Stek pizza i knappe 5 minutter på steinplate (når pizzakanten begynner å få farge da er pizzaen ferdig stekt). Legg på kantarell og riv fersk parmesan reggiano. Legg noen ferske basilikumblader på toppen. Jeg garanterer deg en smaksopplevelse utenom det vanlige!

Kantarell pizza

Den perfekte fredag- og lørdagspizza! 😉